Wethouder Adam Elzakalai, leden van de Imkervereniging Amstelland en enkele omwonenden van de Stadstuinen.
Wethouder Adam Elzakalai, leden van de Imkervereniging Amstelland en enkele omwonenden van de Stadstuinen. Aangeleverd

Wethouder Elzakalai ontvangt eerste pot honing uit bijenkast Stadstuinen

10 juli 2022 om 10:30 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Dit weekend worden de imkerijdagen gehouden. Imkerverenigingen door het hele land organiseren activiteiten om belangstellenden te informeren over het wel en wee van de bijen. Imkervereniging Amstelland is beide dagen van 11.00 tot 16.00 uur aanwezig bij de bijenkast die in het kader van het A9 project in de Stadstuinen geplaatst is. Zaterdag ging wethouder Adam Elzakalai er een kijkje nemen en mocht daar de eerste pot honing uit deze bijenkast in ontvangst nemen. 

Zondag is de bijenkast in de Stadstuinen ook nog te bezoeken tot 16.00 uur. De bijenkast staat aan de kant van de Laan van Deshima. 

PROJECT A9 Vanuit het project dat de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht verbreedt, werkt Rijkswaterstaat samen met de Amstelveense tak van de Bijenhoudersvereniging. Rijkswaterstaat wil graag iets terug doen voor de natuur en bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit in de omgeving van de snelweg. Imkersvereniging Amstelveen adviseerde over de nieuwe inrichting van bermen en taluds langs de A9 zo dat ze blijvend een oase zijn voor wilde bijen en andere insecten. Zo ontstond een samenwerking waarbij ook les wordt gegeven op scholen en er samen met scholieren insectenhotels worden gemaakt om op te hangen in Amstelveen en Ouder-Amstel.


Honing uit de bijenkast van de Stadstuinen. Foto: Joop Touw

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie