Afbeelding
Politie.nl

Verdachte opgepakt na oplichting Amstelveense (78) door ‘bankmedewerker’

9 november 2022 om 09:42 Misdaad

AMSTELVEEN De politie heeft een verdachte aangehouden in een zaak waarbij een 78-Amstelveense op maandag 24 oktober het slachtoffer werd van bankfraude. Met haar pinpas werden duizenden euro´s van haar rekening gehaald.

De Amstelveense werd op 24 oktober gebeld door een ‘medewerker’ van haar bank en haar werd verteld dat er een verdachte transactie vanaf haar rekening was gebeurd. Het slachtoffer werd daarna gedurende de dag vaker gebeld door de ‘bank’. Zij moest al haar persoonlijke gegevens doorgeven en ’s avonds kwam er iemand aan de deur om haar bankpassen op te halen.

AANGIFTE Nadat dit was gebeerd voelde het slachtoffer toch nattigheid en schakelde de politie in. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan om een aangifte op te nemen en het onderzoek naar deze fraude op te starten. Het was duidelijk dat er gedurende de dag al veel geld van haar rekening was gehaald. Het gaat om duizenden euro’s.

ONDERZOEK De afdeling Veel Voorkomende Criminaliteit (VVC) van de politie is na de aangifte een onderzoek gestart. Met de opgehaalde bankpassen was in diverse winkels betaald en bij geldautomaten gepind. Een buurtonderzoek en bezoek van deze winkels volgde om camerabeelden op te vragen.

DURE AANKOPEN Op donderdag 27 oktober kwam het onderzoek in een stroomversnelling. Bij een van de winkels die tijdens ons onderzoek is bezocht kwam de verdachte weer binnen. Hij wilde daar nog enkele dure aankopen doen. Een winkelmedewerker herkende de man direct en belt met 112. Collega’s van politie Basisteam Zuid-Buitenveldert reageerden snel en hielden de man in de winkel aan.

WONINGEN DOORZOCHT Na de aanhouding zijn twee woningen doorzocht waarbij enkele gegevensdragers en andere goederen in beslag zijn genomen. Het onderzoek loopt nog en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

WAARSCHUWING Deze vorm van bankfraude is volgens de politie op dit moment een van de meest ‘populaire’ trucs onder oplichters. ‘Vooral Amstelveense ouderen zijn hiervan de dupe. Wees niet (te) goed gelovig. De bank komt nooit een pinpas ophalen,’ aldus een waarschuwing van de politie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie