Afbeelding
Pixabay

Oproep voor wie energiecompensatie kan missen: ‘Doneer bedrag aan Voedselbank’

26 november 2022 om 12:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Vrijwel alle huishoudens krijgen in de maanden november en december 190 energiecompensatie van de Rijksoverheid. Het kabinet komt met die maatregel vanwege de flink gestegen energieprijzen. Voedselbank Amstelveen roept inwoners die deze energiecompensatie niet nodig hebben om het compensatiebedrag één of zelfs twee maanden te doneren aan deze organisatie. Donaties zijn meer dan welkom, want door de inflatie en de hoge energieprijzen komen steeds meer mensen in de financiële problemen en moeten ze een beroep doen op de Voedselbank.

Ook in Amstelveen ziet de Voedselbank een toename van het aantal gezinnen dat een voedselpakket nodig heeft. Wekelijks halen 120 gezinnen waaronder veel met kinderen een pakket op. De verwachting is dat het aantal verder zal toenemen.De Voedselbank Amstelveen gebruikt het gedoneerde geld om verse groenten en fruit te kopen en er zo voor te zorgen dat de pakketten zo gezond en gevarieerd mogelijk blijven. 

Donaties zijn volgens de Voedselbank dan ook meer dan welkom. De organisatie wijst op het initiatief van Marijke Kroonsberg uit Amstelveen die als eerste het goede voorbeeld gaf en een oproep op de kominactiepagina van Voedselbank Amstelveen plaatste. Via die pagina is het ook mogelijk om te doneren: https://voedselbankamstelveen.kominactievoordevoedselbank.nl/actie/m-kroonsberg

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie