V.l.n.r. Rosalie Bouwman (raadslid PvdA), Femke Lagerveld (raadslid VVD), Jet SMit (raadslid VVD), Stefan van Raay (directeur Cobra Museum), Herbert Raat (wethouder Kunst en Cultuur), Pieter E. Monkelbaan (raadslid BBA), Michel Becker (fractievoorzitter AvA)
V.l.n.r. Rosalie Bouwman (raadslid PvdA), Femke Lagerveld (raadslid VVD), Jet SMit (raadslid VVD), Stefan van Raay (directeur Cobra Museum), Herbert Raat (wethouder Kunst en Cultuur), Pieter E. Monkelbaan (raadslid BBA), Michel Becker (fractievoorzitter AvA) Mathijs Immink

Gratis naar het Cobra Museum voor Amstelveners

25 januari 2023 om 16:42 Lokaal Deel je nieuws

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen presenteert in samenwerking met gemeente Amstelveen: de Cobra Pas Amstelveen. Met deze pas hebben Amstelveners op woensdagen gratis toegang tot het museum.

Op woensdag 25 januari was de lancering van de Cobra Pas Amstelveen. Directeur Stefan van Raay van het Cobra Museum en wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur) hebben een toespraak gehouden om alle Amstelveners van harte uit te nodigen om een kijkje te komen nemen in het museum. Voor sommige Amstelveners misschien wel voor het eerst.

“Het is altijd een wens van mij geweest om in navolging van landen als bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje, Mexico inwoners, die uiteindelijk door belastingheffing musea ondersteunen, een moment van vrije toegang te kunnen bieden”, zegt directeur van Raay. “Aangezien wij door de gemeente en dus door de inwoners van Amstelveen worden gesubsidieerd, kunnen vanaf 27 januari met de Cobra Museum Amstelveen Pas alle inwoners op elke woensdag vrij het museum bezoeken. Voor zover ik weet, is dat echt een primeur voor Nederland.”

Woensdagen gratis

Speciaal voor de inwoners van Amstelveen is iedere woensdag het museum gratis toegankelijk. Op vertoon van een (digitale) pas krijgt elk huishouden op woensdag gratis toegang. De pas is geldig voor 2 volwassenen en maximaal 4 kinderen. Deze week vind je in het Amstelveens Nieuwsblad een flyer met een unieke code die je op de museumwebsite kunt verzilveren. Niet gekregen? Kom dan naar het museum en ontvang de Cobra Pas Amstelveen.  

Meer informatie over hoe de Cobra Pas Amstelveen te verkrijgen is vind je op het cobra-museum.nl

“We vinden het belangrijk dat alle Amstelveners de gelegenheid krijgen om te kunnen kennismaken met kunst en cultuur”, zegt wethouder Raat. “Door inwoners de gelegenheid te bieden om gratis het Cobra Museum te bezoeken, maken we museumbezoek op een laagdrempelige manier bereikbaar voor alle lagen van de bevolking, arm en rijk, jong en oud.”

Te zien en te doen

Ontdek op de museumwebsite het inspirerende programma van activiteiten en tentoonstellingen. Elke woensdagmiddag is Atelier CoBrA open om creatief aan de slag te gaan met het hele gezin.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie