Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen.
Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Cobra Museum

Weekend vol activiteiten rond expositie Deense moderne kunst in Cobra Museum

15 januari 2023 om 09:00 Kunst

AMSTELVEEN Het Cobra Museum voor Moderne Kunst houdt in het laatste weekend van januari weer een nieuwe editie van ‘Cobra Pakt Uit!’ Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 januari vinden diverse activiteiten plaats rond de nieuwe expositie ‘Deense moderne kunst 1934-1948’.

Gastconservator Winnie Sze geeft op vrijdag 27 en zaterdag 28 januari om 14.00 uur twee exclusieve rondleidingen. Zij neemt het publiek mee door de tentoonstelling ‘Je est un autre - Ernest Mancoba & Sonja Ferlov Mancoba’ die ze voor het Cobra Museum samenstelde en die onderdeel uitmaakt van de expositie van Deens moderne kunst.

HELHESTEN Zondag 29 januari staat om 13.30 uur de familieworkshop ‘Helhesten Fantasie’ op het programma.  Liefhebbers kunnen een fantastisch Helhestenpaard tekenen. Het Helhestpaard inspireerde een kunstenaarsbeweging en hun gelijknamige tijdschrift. De inkttekeningen die voor de covers van Helhesten werden gemaakt, dienen als inspiratie voor deze workshop, waarin deelnemers met dezelfde technieken aan de slag gaat. Met het stempelen van geometrische lijnen maken ze een willekeurige compositie die als basis dient om de fantasie de vrije loop te laten.

MUSEUMONTBIJT Op zondag 29 januari houdt het Cobra Museum weer een Museumontbijt. Tussen 10.00 en 11.00 uur kun deelnemers aanschuiven in het museumcafé voor een ontbijtje. Om 11.00 uur is het tijd voor een speciale rondleiding van een half uur door de tentoonstelling met Deense moderne kunst. Daarna kunnen de deelnemers zelf op eigen gelegenheid de rest van het museum  bezoeken.

Tot slot zijn er op zondag 29 januari om 14.00 en 15.00 uur gratis instaprondleidingen voor volwassenen, die worden gegeven door een museumdocent. Tijdens deze rondleiding van een half uur word deelnemers meegenomen in de verhalen achter de kunstwerken van de tentoonstelling.

Voor meer informatie en het reserveren voor de activiteiten: cobra-museum.nl of via 020-547.5050.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie