De organisatoren kijken uit naar de tweede editie van de Bovenkerkse scholenreünie.
De organisatoren kijken uit naar de tweede editie van de Bovenkerkse scholenreünie. Aangeleverd

Reünie voormalige Bovenkerkse scholen in aantocht

26 augustus 2022 om 09:00 Historie

BOVENKERK  Een groep dorpsgenoten uit Bovenkerk heeft voor de tweede keer een grote reünie van de voormalige Bovenkerkse scholen georganiseerd. Op zaterdag 17 september gaat het evenement na zeven jaar wachten plaatsvinden in het verbouwde Noorddamcentrum.

De reünie is onder meer bestemd voor leerlingen van de voormalige r.k. meisjes- en jongensscholen, respectievelijk de Mariaschool en St. Alloysius. Anders dan bij de eerste editie komen er nu ook medewerkers en leerlingen van de voormalige (openbare) Prof. Kohnstammschool uit Bovenkerk. 

GESLOOPT De reünie wordt gehouden in het vernieuwde Noorddamcentrum, dat op de plek in het hart van Bovenkerk staat waar ooit de eerste school van het dorp is begonnen. Helaas zijn alle scholen in het dorp door de jaren heen gesloopt, maar gelukkig hebben de dorpsbewoners nog een groot archief met foto’s. Om herinneringen levend te houden hangen er in het dorpscentrum nu foto’s van het Bovenkerk van toen, die zijn geschonken door de gasten van de huidige en van de eerdere editie van de reünie.

Ook wordt er een winkel met Bovenkerkse artikelen ingeicht: van tassen, boekjes en prachtige kaarten, tot een nieuwe smaak van St Urbanus Chocolade (karamel met zeezout, feestelijk verpakt),

ALLE LEEFTIJDEN Voor de reünie hebben zich al bezoekers van vrijwel alle leeftijden aangemeld hebben, maar de organisatie mist nog aanmeldingen van de laatste tien jaren van de scholen. Ook deze generatie is van harte welkom. Het belooft weer volgens de organisatie weer een ‘ouderwets avondje van herkenning, oude verhalen ophalen en verwaterde vriendschappen weer nieuw leven inblazen’, te worden. Dat dorpsgenoten die naar elders verhuisd zijn toch een band met Bovenkerk houden, is volgens de organisatie te merken  aan alle evenementen die in Bovenkerk georganiseerd worden.

INSCHRIJVEN Inschrijven voor de reünie kan via bovenkerksescholenreunie2022.nl of door een mail met naam en geboortejaar te sturen naar chmvandenhelder@gmail.com. Ook zijn er nog toegangskaarten op 17 september aan de deur te koop. De toegang bedraagt 10 euro. ‘Voor die tien euro krijg je over de hele avond gratis hapjes,’ meldt Chris van den Helder namens de organisatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie