ob van der Laan (Founder & Managing Partner bij NewPort Capital, hoofdsponsor van het toernooi) reikt de cheque uit aan Annelies Kanis (directeur The Hunger Project).
ob van der Laan (Founder & Managing Partner bij NewPort Capital, hoofdsponsor van het toernooi) reikt de cheque uit aan Annelies Kanis (directeur The Hunger Project). Louise Kohlhoff & Koos van der Leest

‘Zero Hunger Games’ bij RODA’23 brengen 70.000 euro op voor strijd tegen honger

19 mei 2023 om 13:07 Evenementen

AMSTELVEEN  Bijna 400 medewerkers van 32 Nederlandse bedrijven hebben op Hemelvaartsdag op het terrein van RODA’23 in Amstelveen meegedaan aan de tweede editie van ‘The Zero Hunger Games’. De opbrengst van dit voetbaltoernooi is bestemd tegen honger in de wereld. Aan het einde van de dag nam winnaar Meijers Assurantiën de beker in ontvangst en ontving Annelies Kanis, directeur van The Hunger Project, een cheque van 70.000 euro.

Samen met hoofdsponsor NewPort Capital, gastheer RODA ‘23 en een enthousiast team vrijwilligers organiseerde initiatiefnemer José Cubo (tevens bestuurslid van RODA’23) voor de tweede  jaar op rij dit toernooi. Naast een gezellige dag voor de deelnemende bedrijven zoals Blokker, KPMG, Rabobank en Delicia, was het grote doel zoveel mogelijk geld ophalen voor de non-profit organisatie The Hunger Project. Deze organisatie zet zich in 13 landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië in om honger en armoede tegen te gaan.

AANPAK WERKT

José Cubo: “In het Afrikaanse Benin heb ik een aantal projecten van The Hunger Project bezocht en ik zag: hun aanpak werkt écht. Vorig jaar haalden we tijdens de eerste editie van het toernooi al ruim 63.000 euro op voor deze mooie organisatie. Geweldig dat we namens 32 deelnemende bedrijven, al die honderden enthousiaste voetballers en veel sponsoren en donateurs vandaag een nog grotere cheque konden overhandigen aan The Hunger Project.”

OPTREDEN YES-R

Met nóg meer deelnemende businessteams dan vorig jaar, was het voetbaltoernooi al voor de start een succes. Maar niet alleen de inschrijfkosten van 1.000 euro per team, ook 25 procent van de kantineomzet, vele donaties van bedrijven die niet mee konden doen én de opbrengst van een grote loterij zorgden voor de recordopbrengst. De bijna 400 voetballers beleefden een gezellige dag bij voetbalvereniging RODA ’23 met aansluitend een barbecue en optredens van onder anderen Yes-R en trompettist Jeffrey Parmentier.

NIEUW PROJECT IN MOZAMBIQUE

The Hunger Project investeert het opgehaalde bedrag in een nieuw project in Mozambique. Samen met natuurbeschermingsorganisatie Peace Parks Foundation ondersteunt The Hunger Project de gemeenschappen Malindile en Maculuve rond het Zinave National Park om in 5 jaar tijd hun situatie blijvend te verbeteren.

FANTASTISCHE OPBRENGST

“De eerste berichten uit Mozambique zijn veelbelovend. Met deze fantastische opbrengst kunnen mensen getraind worden om het heft in eigen handen te nemen en zelf de nodige stappen te zetten om hun leefomstandigheden te verbeteren. Daar zijn wij ontzettend blij mee,” zegt Annelies Kanis, directeur van The Hunger Project, over de opbrengst van het toernooi. “Om het einde van honger voor elkaar te krijgen is nog veel meer nodig, dus we hopen dat meer mensen en bedrijven voor ons in actie komen. Dan komt een wereld zonder honger echt in zicht.”

THE HUNGER PROJECT

Onder de vlag van The Zero Hunger Games – een nieuw label van The Hunger Project – kan iedere sportclub- of fan zich met een sportief evenement inzetten voor een goed doel: een wereld zonder honger. Naast het voetbaltoernooi in Amstelveen komen nog veel meer particulieren en bedrijven in sportief in actie. De opbrengst van deze sportevents gaan naar het werk van The Hunger Project: een CBF Erkend Goed Doel dat in 13 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika werkt. The Hunger Project stimuleert ondernemerschap, zelfredzaamheid en leiderschap, zodat mensen zelf het heft in handen kunnen nemen op weg naar een leven zonder honger. Voor meer informatie: www.thehungerproject.nl of www.thezerohungergames.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie