Triathlon in 2020
Triathlon in 2020 Archief BDU /Naomi Heidinga

Dutch Triathlon Series bij Ouderkerkerplas

18 augustus 2022 om 12:30 Evenementen

OUDERKERK De Ouderkerkerplas is zaterdag 20 augustus het decor voor de negende editie van de Dutch Triathlon Series (DTS). Deze triatlon bestaat uit een Olympische Triatlon en een Sprint Triatlon. De deelnemers zwemmen in de Ouderkerkerplas, fietsen vervolgens door de polder en rennen rond de plas om uiteindelijk bij het strandje te finishen.

EVENEMENTTIJDEN Vanaf 8.00 uur zijn het evenemententerrein en de registratie geopend voor deelnemers, waarna om 10.00 uur de eerste groep start. De laatste deelnemer wordt rond 17.00 uur over de finish verwacht en om 17.30 uur volgt de prijsuitreiking.

BEREIKBAARHEID De plas, de stranden en ligweides zijn toegankelijk, maar bezoekers moeten er rekening mee houden dat er af en toe groepen fietsers en hardlopers over de weg en fietspaden aankomen. De organisatie gebruikt het strand heel beperkt; slechts een klein deel is afgezet voor de zwemstart en zwemuitgang. De finish staat zo dat bezoekers het parcours niet over hoeven te steken om bij het strand te komen.

OP- EN AFBOUW De opbouw is woensdag begonnen en gaat donderdag en vrijdag door. Zaterdag 20 augustus is de wedstrijddag. Na afloop start ‘s avonds de afbouw. Die werkzaamheden gaan zondag door en e afronding vindt maandag 22 augustus plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie