Afbeelding
Fragment uit Silence of the Tides

Filmportret Waddengebied in Cinema Amstelveen met nagesprek met regisseur

21 november 2021 om 08:00 Film

AMSTELVEEN De documentaire ‘Silence of the Tides’  is dinsdagavond 7 december te zien in de bioscoop in Schouwburg Amstelveen. Het is een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat. Na afloop van de voorstelling vindt een nagesprek n de zaal plaats met filmmaker Pieter-Rim de Kroon en de uit Amstelveen afkomstige producent Annemiek van der Hell.

Het  Waddengebied is een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld. In de documentaire wordt de de breekbare relatie tussen mens en natuur verkend. De film biedt een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Zonder voice-overs of interviews wordt het Waddengebied getoond in een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht. Pieter-Rim de Kroon laat in zijn poëtische vertelling zien hoe natuur en mens meebewegen met de getijden van de Waddenzee.

‘Silence of the Tides’ heeft op het Internationale documentaire festival in Amsterdam (IDFA) de juryprijs 2020 gewonnen. De IDFA-jury beschrijft de Waddenfilm als een diepe cinematografische ervaring, die uitblinkt in beeld, montage en sound design.

De filmvoorstelling begint op dinsdag 7 december om 19.15 uur. Voor meer informatie en reserveren: schouwburgamstelveen.nl


Fragment uit Silence of the Tides

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie