Afbeelding
Piece of Magic

Voorpremière ‘Hermitage - The Power of Art’ in Cinema Amstelveen met inleiding door Henk van den Bosch

15 september 2021 om 14:00 Film

AMSTELVEEN De Hermitage in Sint Petersburg is een van de meest bezochte musea ter wereld. Dinsdag 21 september om 19.50 uur is in Cinema Amstelveen de documentaire ‘Hermitage - The Power of Art’ als voorpremière te zien.

De Hermitage in Sint-Petersburg trekt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers. Een imposante plek die al 250 jaar het hart vormt van de tweede stad van Rusland, met inmiddels een collectie van meer dan 3 miljoen kunstwerken. ‘Hermitage – The Power of Art’ gaat over de rijke geschiedenis van het gebouw maar ook die van de stad en de vele mensen die er geleefd hebben te midden van kunst, literatuur, muziek en poëzie. Over de stichter van de stad, Peter de Grote, en zijn liefde voor de Hollandse meesters, de allereerste kunstcollectie die door Catharina de Grote in 1764 bemachtigd werd, de overwinning van de Russische keizer Alexander I op Napoleon en de revolutie van 1917 tot het Sint-Petersburg van nu. 

De film toont de schoonheid en kleurenpracht van de stad, overdag en bij nacht en beroemde plaatsen vol herinneringen aan muziek, poëzie en literatuur. De lange straat Nevski Prospekt, de bruggen en het water, de beelden van Poesjkin en Catharina de Grote en de huizen van de adel die uitkijken over de rivier. In het gebied waart de geest rond van literaire grootheden als Dostojevski, Gogol en Nabokoven en is de muziek te horen van componisten als Glinka, Prokofjev en Tsjaikovski. 

Hermitage - The Power of Art is gemaakt door Michele Mally in nauwe samenwerking met de organisatie achter De Hermitage in Sint-Petersburg. De Italiaanse acteur Toni Servillo (La Grande Bellezza) gidst de toeschouwer langs het magnifieke interieur met kunst van Europese meesters als Leonardo da Vinci, Rafaël, Van Eyck, Rubens en Rembrandt, door het winterpaleis, het theater, langs de Loggia van Rafaël, de portrettengalerij van oorlogshelden en de allergrootste Matisse collectie ter wereld.
Voorafgaand aan deze vertoning verzorgt museumdocent en beeldend kunstenaar Henk van den Bosch een korte, informatieve inleiding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie