Willem van Duin is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Willem van Duin is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Gregor Servais

Koninklijke onderscheiding voor Willem van Duin

15 oktober 2021 om 07:30 Mensen

AMSTELVEEN Amstelvener Willem van Duin werd woensdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding uitgereikt bij zijn afscheid in Zeist als voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea. 

Van Duin heeft met visie en passie, zowel vanuit zijn rol als bestuursvoorzitter van Achmea als vanuit zijn persoonlijke gedrevenheid om het goede te doen voor de samenleving, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Achmea, de verzekeringssector en de samenleving. Naast zijn werk bij Achmea zette hij zich jarenlang in voor diverse maatschappelijke organisaties. 

Van Duin kan bogen op een indrukwekkende staat van dienst. Mede dankzij hem werd in 2006 de basisverzekering voor gezondheidszorg ingevoerd om de wachtlijsten te verkorten en de zorg betaalbaar te houden. Van Duin wist met zijn overtuigingskracht en vooruitziende blik publieke en private partijen rijp te maken voor deze fundamentele hervorming van het zorgverzekeringsysteem. Daarnaast spande Van Duin zich namens Achmea en persoonlijk jarenlang in om het aantal vuurwerkslachtoffers terug te dringen. Ook maakte hij zich sterk voor een samenleving waar iedereen mee kan doen. Sinds 2009 ondersteunt Achmea als lid van de Stichting Lezen en Schrijven de aanpak van laaggeletterdheid.

Verder zette hij zich in om de schuldenproblematiek aan te pakken en werd Achmea founding partner van Schuldenlab.nl. Ook was hij de drijvende kracht achter de oprichting van zogenaamde De Kamer waar bestuurders van beursgenoteerde ondernemingen en ondernemers samen naar de toekomst van Nederland kijken. Als bestuurslid van de VNO-NCW speelde hij een belangrijke rol als verbinder en aanjager van grote maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast was hij onder meer bestuurder van de Europese alliantie Eurapco, voorzitter van het bestuur van de International Federation of Health Plans, lid van de Raad van Toezicht van Pharmaccess en bestuurslid van de Achmea Foundation.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie