Bibliotheek Westwijk
Bibliotheek Westwijk Eddie de Blieck

Vestigingen van bibliotheek langer geopend

3 september 2021 om 15:33 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De vestigingen van de Bibliotheek Amstelland zijn weer langer geopend. De openingstijden zijn uitgebreid met doordeweekse ochtenden en de opening van de vestiging Stadsplein op donderdagavond is nieuw.

Doordeweeks gaan de deuren van Bibliotheek Stadsplein om 10.00 uur open en vanwege de markt op vrijdag al om 9.00 uur. De bieb sluit op de meeste werkdagen om 18.00 uur, maar donderdag sluit de vestiging om 21.00 uur de deuren. Op zaterdag is de bibliotheek geopend van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. “Met de openingstijden sluiten we zo veel mogelijk aan bij de winkels in het Stadshart. Op donderdagavond organiseren we veel leuke dingen in de bibliotheek,” aldus directeur Daphne Janson. 

De vestigingen in Westwijk, Aalsmeer en Uithoorn zijn dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, met uitzondering van zondag.

Sinds de coronacrisis heeft de bibliotheek haar openingstijden in moeten perken. Op de rustige momenten werkt de bibliotheek met vrijwilligers die de klanten ontvangen. Doordat zij vanwege hun leeftijd vaker tot de risicogroep behoren, konden zij niet ingezet worden. Met de toegenomen vaccinatiegraad zijn er weer meer mogelijkheden en is de bibliotheek weer net zoveel open als voor de coronaperiode.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie