Afbeelding
Foto: Pexels

Knap je auto op met vloermatten op maat

30 augustus 2021 om 11:09 Partnercontent

Eens in de zoveel tijd is je auto eraan toe: nieuwe automatten. Je staat er misschien niet bij stil, maar automatten kunnen gemakkelijk slijten. Wanneer je vaak in je auto rijdt zul je  merken dat je automatten er na verloop van tijd niet zo mooi meer bij liggen. Het is dan ook de plek waar je voeten rusten wanneer je rijdt. Naast vuil en rommel zijn de matten ook onderhevig aan de beweging van je hak over de vloer wanneer je het pedaal indrukt en loslaat. De slijtage kan zo ver gaan dat er op den duur een gat in je automat ontstaat. Dan is het écht tijd voor nieuwe matten.

Gemaakt voor jouw auto

Wist je dat je de nieuwe automatten van je auto tegenwoordig ook met gemak op maat kunt kopen? Met speciale vloermatten voor je auto ben je er zeker van dat ze niet zullen schuiven tijdens het rijden. De bevestigingspunten zitten altijd op de juiste plek. Schuivende automatten zijn niet alleen hinderlijk, ze kunnen gevaarlijk zijn. Zo kunnen ze tijdens het rijden tussen de pedalen terecht komen. Op maat gemaakte matten zijn afgestemd op het merk en het model van je auto. Ze passen beter dan universele matten, en matchen ook qua uiterlijk beter bij het interieur van je auto.

Customisatiemogelijkheden

Automatten op maat geven de binnenkant van je auto een verzorgd uiterlijk. Koop je ze bij een specialist, dan kun je ze vaak op je voorkeuren laten aansluiten. Zo kun je bijvoorbeeld de materiaalsoort kiezen. Ga je voor velours automatten, of passen rubberen automatten beter bij jouw lifestyle? Ook de kleur van de automatten kan vaak gekozen worden, bijvoorbeeld rood of blauw in plaats van het gebruikelijke zwart. De matten krijgen vervolgens een stijlvolle afwerking. Ook hierin kun je een keuze maken. Laat je de matten afwerken met garen, een geweven band of stijlvol nubuck?

Veilig de weg op met nieuwe matten

Het is verstandig je automatten regelmatig te vervangen. Rijd je te lang met oude matten door, dan kan dat op den duur gevaar opleveren. Oude matten kunnen losraken en gaan schuiven, en kunnen op die manier tussen de pedalen terecht komen tijdens het rijden. Ook kun je met je hiel op den duur een gat in de mat slijten, waar je schoen in kan blijven hangen. Daarnaast geven oude, afgetrapte matten je auto een onverzorgde uitstraling, en dat is zonde van je mooie auto. Zijn je automatten dus aan vervanging toe, wacht niet te lang met het aanschaffen van een verse set. En koop je nieuwe automatten, kies dan voor stijlvolle matten op maat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie