Afbeelding
Chino broek

Hoe draag je een chino broek?

20 januari 2021 om 07:05 Partnercontent

De laatste jaren is de chino broek ontzettend populair geworden. Dit komt met name omdat de broek enorm veel keuze biedt op het gebied van stijl. Een chino wordt veelal gemaakt van 100% katoen. Dat betekent dat de broek goed ademt en je het niet snel te warm hebt. Wat draag je precies bij een chino broek? Met welke kleding is de broek het beste te combineren? Lees snel verder voor een paar tips!

Chino’s en overhemden

Heb je een belangrijke afspraak of wil je zakelijk over komen? Kies dan voor een zakelijk overhemd. Deze overhemden zijn effen van kleur en stralen luxe uit. Heren overhemden zijn veelzijdig in gebruik en te verkrijgen in alle soorten en maten. Een chino broek kun ook uitstekend combineren met een casual overhemd. Casual overhemden hebben vaak een printje of een opvallende kleur.

Trui boven een chino

Wanneer je meer wilt tonen van je overhemd, kun je kiezen voor een spencer. Een spencer trui heeft geen mouwen, waardoor je een extra beetje stijl kunt toevoegen aan je outfit. Daarnaast is een spencer als één van de weinige truien ook geschikt voor formele gelegenheden. Een spencer is vaak nog wel geschikt voor de iets warmere gelegenheden. Voor wanneer het iets minder warm is, is een comfortabele trui een mooi bovenlichaam kledingstuk. De trui zorgt voor een sportieve en stoere look. Voor een hippe look kun je kiezen voor een coltrui. Dit is een trui met een hoge nek, ook wel turtle neck genoemd. Doordat de coltrui dunner is dan de standaard trui, is deze perfect voor als de temperatuur afneemt. Een merk dat stijlvolle coltruien verkoopt, is Profuomo.

Colberts en T-shirts bij een chino

Een stijlvolle heren kleding combinatie zijn de colbert, het T-shirt en een chino geeft een nonchalante en sportieve look. Zorg er wel voor dat je de juiste kleuren combineert. Een T-shirt met een print of opvallende kleuren zullen niet mooi staan onder je nette colbert. Kies daarom al snel voor een T-shirt met een effen kleur, zoals wit, navy of zwart. Een mooie beige chino zal je outfit afmaken en zorgen voor een verzorgde en stijlvolle look.

Historie van de chino

De chino broeken zijn halverwege de 19e eeuw ontwikkeld. De chino’s worden oorspronkelijk gebruikt voor in het leger. De vaak aardse kleur is perfect voor militairen op een missie in Azië. Het is warm en de 100% katoenen broeken werken hierbij verkoelend. Vervolgens hebben studenten in Amerika de trend overgenomen. Dit komt omdat een spijkerbroek net niet kon tijdens nette gelegenheden.

Ben je op zoek naar een chino of andere herenkleding? Bij overhemden.com ben je aan het juiste adres. Dé overhemden specialist van Nederland en België geeft je graag stijladvies, zodat je outfit compleet is! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie