Aan de achterkant van het huis aan de Borssenburg 48 in Amstelveen, waar Peter R. de Vries als kind heeft gewoond, hebben mensen bloemen gelegd na zijn overlijden.
Aan de achterkant van het huis aan de Borssenburg 48 in Amstelveen, waar Peter R. de Vries als kind heeft gewoond, hebben mensen bloemen gelegd na zijn overlijden. Eigen foto

Wethouder Raat pleit voor eren Peter R. de Vries met straatnaam in nieuwe wijk Amstelveen

26 juli 2021 om 14:23 Overig

AMSTELVEEN De Amstelveense wethouder Herbert Raat is er een voorstander van om de onlangs vermoorde Peter R. de Vries te eren met een straatnaam in de komende Amstelveense nieuwbouwwijk De Scheg (ten zuiden van Westwijk). Hij meldt in zijn persoonlijke weblog dat de gemeente er voor open staat om een straat naar hem te vernoemen, maar alleen als dit ook gedragen wordt door de familie. Peter R. de Vries groeide op in Amstelveen en heeft tijdens zijn leven altijd een band met de gemeente gehouden.

De wethouder nam in 2015 het initiatief om inwoners te vragen naar welke Amstelveners die veel betekend hebben, zij een straat zouden willen vernoemen. Hiervoor is plek in nieuwbouwwijk De Scheg die de komende jaren wordt ontwikkeld.

Na een oproep in de krant kwamen er veel stemmen binnen voor Gabrielle Cevat, de politieagente die in 2008 werd doorgeschoten in Amstelveen, en voor de in 2013 overleden Henk Godthelp, jarenlang de markante hoofdredacteur van het Amstelveens Nieuwsblad en een goede vriend van wethouder Raat. 

Toen het straatnaambord voor de Henk Godthelplaan werd overhandigd aan de weduwe en dochter van Henk was Peter R. de Vries er ook bij. Dit was in Museum JAN waar Peter postuum de eerste roman van Henk presenteerde. Peter en Henk waren jeugdvrienden; ze voetbalden samen bij NFC, werkten beiden in de schoolvakanties bij de toenmalige kruitfabriek en wilden allebei journalist worden. Dit laatste is hen beiden ook gelukt. ‘Hoe prachtig zou het zijn als zij beiden een straatnaam krijgen in dezelfde wijk in Amstelveen?’ stelt wethouder Raat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie