Wies Drijver en Louke Redeker ontvangen voor Kruitmolen/ Amsteldijk Zuid een Lief & Leedpotje van wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) en Sandra van Engelen (raadslid CDA en initiatiefnemer van Lief & Leedstraten in Amstelveen).
Wies Drijver en Louke Redeker ontvangen voor Kruitmolen/ Amsteldijk Zuid een Lief & Leedpotje van wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) en Sandra van Engelen (raadslid CDA en initiatiefnemer van Lief & Leedstraten in Amstelveen). Gemeente Amstelveen

Vijf nieuwe Lief & Leedstraten erbij in Amstelveen

10 juli 2021 om 14:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) reikte deze week vijf Lief & Leedpotjes uit. In deze Lief & Leedstraten houden buren een oogje in het zeil en geven ze extra aandacht aan elkaar. Iedere straat ontvangt een potje geld waarmee buurtbewoners voor elkaar een kleine attentie kunnen kopen bij voor- of tegenspoed, het zogenaamde Lief & Leedpotje. Daarmee kan het buurtgevoel worden versterkt en netwerken in de buurt worden opgebouwd.

Wethouder Marijn van Ballegooijen: “Het is mooi dat het Lief & Leedpotje het makkelijker maakt om eens bij elkaar aan te bellen. Zo kan je iets doen voor buren die mantelzorger zijn of buren die vaak alleen zijn. Je kan buren ontmoeten die je misschien nog niet zo goed kent. Ik hoop dat nog meer Amstelveners een potje willen beheren voor hun straat. Aanvragen is heel makkelijk via de website van Participe.”

Wijkcoach Wilma Stokkel is vanaf de eerste Lief & Leedstraat betrokken bij het project. Volgens haar draagt het enorm bij aan de saamhorigheid in de Amstelveense straten en wijken. Het doel is duidelijk: “Met elkaar gezien en gehoord worden in de buurt en op die manier elkaar bijeen brengen met kleine attenties. Een klein gebaar kan echt een groot effect hebben.”

Gemeente Amstelveen startte in 2020 met de Lief & Leedaanpak in Amstelveen en verwelkomde al 40 Lief & Leedstraten. Dit jaar is Participe Amstelland verantwoordelijk voor de uitvoering. Het doel is om het aantal Lief & Leedstraten te verdubbelen. Dit najaar zal Participe Amstelland voor alle Lief & Leedstraten een bijeenkomst organiseren om tips uit te wisselen en inspiratie op te doen.

AANMELDEN STRAAT Wie ook van de eigen straat (of een deel daarvan) een Lief & Leedstraat wil maken kan voor informatie terecht bij de wijkcoach via 020-5430430 of via wijkcoach.amstelveen@participe.nu. Meer informatie is te vinden op www.participe-amstelland.nu/lief-en-leed-amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie