Pieter Monkelbaan en Ruud Kootker van BBA tijdens hun eerdere bezoek aan de beoogde bouwlocatie ter hoogte van de hoek Sportlaan/Groenelaan.
Pieter Monkelbaan en Ruud Kootker van BBA tijdens hun eerdere bezoek aan de beoogde bouwlocatie ter hoogte van de hoek Sportlaan/Groenelaan. BBA

Burgerbelangen Amstelveen blij met annuleren nieuwbouwplannen Newa 2

11 juni 2021 om 11:00 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Burgerbelangen Amstelveen (BBA) is blij met de beslissing van het college van B en W om het nieuwbouwplan voor de locatie Newa 2 voorlopig af te wijzen. Projectontwikkelaar Waterland Real Estate had voor deze locatie een plan voor bouw van een hoge woontoren bij de gemeente ingediend. In een brief aan de gemeenteraad stellen B en W dat het plan op veel weerstand is gestuit bij de bewoners en bij diverse politieke partijen. “Wij hebben de initiatiefnemer van Newa 2 laten weten dat het huidige plan niet kansrijk is”, stelt het college in de brief aan de raad. 

In de brief laat het college weten, dat het de ontwikkelaar wel vrij staat om met een nieuw plan te komen dat rekening houdt met de bezwaren van de omwonenden, beter aansluit op de omgeving en anticipeert op een eventuele toekomstige rotonde op het kruispunt Sportlaan/Groenelaan.

Pieter Monkelbaan noemt het namens de BBA-fractie een een goede beslissing voor dit moment. “Indien zoveel omwonenden een bouwinitiatief van die omvang niet zien zitten dan moet je het niet koste wat het kost willen doorzetten.” 

De BBA-fractie heeft van het begin af aan bezwaar gemaakt tegen de plannen. Monkelbaan en fractieleider Ruud Kootker zijn zelf als eersten gaan kijken en concludeerden meteen dat de ruimte op de hoek van de Groenelaan/Sportlaan veel te klein was voor nieuwe hoogbouw. In de buurt werden protestbanners opgehangen en handtekeningenacties gevoerd met de bedoeling de nieuwbouw te voorkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie