RODA lijdt puntenverlies; zege voor NFC

14 mei 2018 om 11:41 Sport/sport

AMSTELVEEN In de strijd om het kampioenschap in 3C heeft RODA´23 puntenverlies geleden tegen ZSGO/WMS. NFC boekte in 4E een knappe zege bij DSS.

ZONDAGVOETBAL

3C RODA ’23 – ZSGO/WMS 0-1 (0-0) In eigen huis moest RODA ’23 na een redelijk gelijkopgaande wedstrijd de punten laten aan ZSGO/WMS. Het eerste dreigende moment kwam in de 23ste minuut van RODA ’23 zijde maar het afstandsschot van Lennart Rust vloog net over de lat. Het voetbal van de twee ploegen speelde zich in het begin vooral op het middenveld af. De beste kansen in de eerste helft waren voor de bezoekers die echter steeds weer doelman Daan Stevens op hun weg vonden. Ruststand, 0-0. Na 10 minuten spelen in de tweede helft liep Max Versteeg tegen een blessure aan die hem verder spelen onmogelijk maakte. Hij werd vervangen door Maikel Keur. Door de snelle aanvallen van ZSGO/WMS kreeg RODA ’23 het steeds moeilijker. In de 60ste minuut van de wedstrijd was de enige treffer van de wedstrijd een feit. Een voorzet vanaf de rechterkant werd onhoudbaar voor doelman Stevens in het doel geschoten, 0-1.

3C Schoten – Sporting Martinus 2-1 (1-0) Beide teams begonnen vrij rustig aan de wedstrijd. Schoten had in de eerste fase een licht overwicht en hoewel er zeker geen topvoetbal werd gespeeld was er aan beide kanten wel inzet. Na 41 minuten spelen wist de thuisploeg de leiding te nemen. 1-0 was ook de ruststand. In de tweede helft werd er door beide teams redelijk gevoetbald. Met nog een kwartier te spelen lukte het aan Schoten om de voorsprong te vergroten en de stand op 2 – 0 te brengen. Sporting Martinus bracht 10 minuten voor het einde de spanning terug in de wedstrijd dankzij de treffer van Joel Cornwall. Maar verder liet Schoten het niet komen en hield het de drie competitiepunten in eigen huis.

3C SV Ouderkerk – United Davo 5-1 (1-0) Ouderkerk was in de eerste helft zoekende maar moest tegelijkertijd goed opletten omdat de Haarlemmers vrijuit op de aanval speelden. In de 20ste minuut ging de doelman van United Davo in de fout en die blunder werd meedogenloos afgestraft door Jelle van Barneveld die met een hard schot de roos trof, 1-0. Kort daarna moest de scheidsrechter enkele minuten behandeld worden voor een blessure maar hij maakte uiteindelijk de eerste helft wel af. In de tweede helft ging Ouderkerk los. Binnen 10 minuten bereikte Mitchell Melissen de snelle Kaj de Jong die de voorsprong vergrootte naar 2-0. Met een schitterende goal deed United Davo iets terug en werd het 2–1. Maar Ouderkerk was nu wel een maatje te groot en ondernam de ene na de andere aanval op het doel van de gasten. Met een diagonale schuiver zorgde Desley Douglas voor 3-1. Kort daarna mocht de doelman van United Davo opnieuw vissen. Kaj de Jong speelde Sander Couperus aan die beheerst scoorde, 4-1. Een combinatie tussen Desley Douglas, Jay Day en Sander Couperus werd door laatstgenoemde fraai binnen geschoten, 5 – 1. Dat was ook de eindstand.

4E DSS – NFC 1-3 (0-2) NFC heeft in de uitwedstrijd bij DSS goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Ruud Visser won en naderde DSS op 1 punt met een wedstrijd minder gespeeld. NFC is dus vol op weg naar de play offs. De Amstelveense ploeg kwam in de eerste helft aan de leiding. Na een uitstekende actie van Sander Klaver werd het 0-1. NFC bleef de wedstrijd goed controleren en mede daardoor kon de voorsprong vergroot worden. Kees Rikers maakte er in de 43ste minuut 0-2 van. Ook in de tweede helft was NFC de betere ploeg en dat leverde al drie minuten na de hervatting de derde goal op. Davy Oliemans scoorde en bracht de stand 0-3. DSS deed in de tweede helft nog wat terug en verkleinde de achterstand naar 1-3. Maar NFC won en kon drie belangrijke competitiepunten bijschrijven.