VVD-raadslid Arjen Gerritsen bij het gebouw van De Horizon aan Landtong.
VVD-raadslid Arjen Gerritsen bij het gebouw van De Horizon aan Landtong. VVD Amstelveen

VVD verheugd over plan bouw schoolcomplex en appartementen aan Landtong

22 februari 2021 om 11:18 Nieuwbouw

AMSTELVEEN De VVD is verheugd dat een meerderheid van de gemeenteraad heeft woensdag heeft ingestemd met ontwikkeling van het project Landtong. Daarbij worden verschillende scholen, die daar al circa 50 jaar staan, vervangen door één nieuw schoolgebouw en worden 160 betaalbare woningen gebouwd. Volgens de VVD is het een mooie kwaliteitsimpuls voor het gebied, waar kinderen een nieuwe moderne school geboden kan worden en woningzoekenden een betaalbare woning. Er worden 84 middeldure huurwoningen in het lage middensegment en 76 middeldure koopwoningen gebouwd. Actief voor Amstelveen (AVA) en GroenLinks hadden vooraf al aangekondigd tegen het voorstel te stemmen, omdat er geen sociale huurwoningen in het plan zijn opgenomen.

Volgens AvA en GroenLinks is er grote behoefte aan sociale huurwoningen in Amstelveen. De locatie aan Landtong was daar  volgens hen bij uitstek geschikt voor,  omdat het om grond gaat waar de gemeente eigenaar van is. VVD-raadslid Arjan Gerritsen kijkt daar echter anders tegenaan. Hij wijst er op at de opbrengst van de woningbouw nodig is voor financiering van de onderwijshuisvesting. “In een tijd van hoge grond- en materiaalprijzen, woningtekort en een naderende economische crisis, is het voorliggende plan met onderwijshuisvesting én betaalbare woningen gewoonweg een heel goed plan,” stelt Gerritsen. “Een project dat Amstelveen én een nieuw school voor de kinderen brengt én betaalbare huur- en koopwoningen voor een brede doelgroep.”

Het project aan de Landtong is ruim opgezet en biedt ruimte aan meerdere scholen geconcentreerd in één gebouw, een viertal kleinschalige appartementengebouwen, groene buitenruimte met speelfuncties en een verbinding voor fietsers en voetgangers met de Bovenkerkerpolder. De woningen binnen het project bestaan voor het grootste deel uit appartementen in het betaalbare (lage middeldure) koop- en huursegment. Gerritsen vindt het jammer dat bepaalde partijen in de gemeenteraad vanwege het woningbouwprogramma tegen het voorstel stemden. “Wat ons betreft petje af voor het college en het door hen uitgevoerde woonbeleid. Mooi dat op deze locatie een ingepast woningbouwprogramma wordt gerealiseerd voor een doelgroep die woningen hard nodig heeft en dat kinderen een nieuwe school wordt geboden die voldoet aan de eisen van deze tijd,” aldus raadslid Arjan Gerritsen die zelf in zijn In mijn jonge jaren naar eigen zeggen een geweldige tijd heeft gehad op basisschool De Horizon. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie