Afbeelding
Pixabay

SBA bezorgd over skatebaanplan in Amstelveen-Zuid

20 februari 2021 om 12:00 Politiek

AMSTELVEEN Senioren Belangen Amstelveen (SBA) maakt zich zorgen over plannen voor een skatepark op Duin en Kruidberg in Westwijk-Zuid. Raadslid Percy de Robles stelde daar vragen over in de raadsvergadering van woensdagavond. 

Uit contacten met omwonenden is hem gebleken dat er ‘totaal geen draagvlak’ voor bestaat. Omwonenden vrezen ernstige overlast. De Robles merkte op: “Bij voorbereidende werkzaamheden op de voorkeurslocatie werd aan degenen die de werkzaamheden uitvoerden gevraagd wat er daar gaat gebeuren. Hierop kregen zij als antwoord dat dit niet bekend is. Een dergelijk gebrek aan heldere communicatie geeft niet het beeld van een betrouwbare overheid.” 

Een andere van de onderzochte locaties leek De Robles een geschiktere oplossing. Hij vroeg het college daarom de locatiekeuze te heroverwegen. Volgens wethouder Floor Gordon is er nog geen besluit genomen over de definitieve locatie van de baan. Er zijn vijf plekken in Amstelveen-Zuid beoordeeld en daar moet nog een keuze uit worden gemaakt. De door De Robles genoemde werkzaamheden betroffen niet de skatebaan, maar een ander project, aldus Gordon.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie