Skatebaan bij Onderuit in Amstelveen-Noord
Skatebaan bij Onderuit in Amstelveen-Noord Archief

Ruime meerderheid deelnemers peiling vóór skatepark in Amstelveen-Zuid

7 augustus 2020 om 09:59 Recreatie

AMSTELVEEN Uit een peiling die de gemeente Amstelveen tussen eind april en eind mei heeft gehouden, blijkt dat er behoefte aan de komst van een skatepark in Amstelveen-Zuid bestaat. De peiling leverde 351 reacties op. 296 deelnemers gaven aan een skatepark te willen.

De peiling werd gehouden naar aanleiding van een vlammend betoog dat een drietal jonge skaters tijdens een raadscommissie in november hield. Ze lichtten daar hun verzoek toe om een nieuwe skatebaan in Westwijk aan te leggen. De gemeenteraad stond open voor de inbreng, maar wilde ook weten of er brede steun voor het idee bestond onder de jongeren in Amstelveen-Zuid. De raad nam unaniem een motie aan waarmee het college van B en W werd gevraagd onderzoek te doen naar de door de jeugd gewenste speelvoorziening. Aan het verzoek om de uitkomsten met de raad te delen, heeft het college nu via een brief aan de raad voldaan. 

Het onderzoek naar de  gewenste speelvoorziening werd uitgevoerd via een online peiling. 94 procent van de deelnemers gaf aan behoefte te hebben aan een extra recreatieve plek voor jongeren in Amstelveen-Zuid. Een ruime meerderheid was daarbij voor de komst van een skatepark. De helft van de deelnemers was 22 jaar of jonger (de helft daarvan was tussen 13 en 17 jaar). Het college schat in dat het bij deelnemers van 22 jaar en ouder vooral om ouders van jonge skaters gaat.

LOCATIE De gemeenteraad vroeg het college in de in november ingediende motie ook om mogelijke locaties op een rij te zetten. Ook werd het college opgeroepen om een schatting van de kosten te maken die aanleg van de gewenste voorziening met zich mee zou brengen. Uit de peiling zijn enkele mogelijke locaties naar voren gekomen. Enkele genoemde plekken vallen af omdat daar andere ontwikkelingen op het programma staan, of omdat ze geen eigendom zijn van de gemeente. Er worden nog enkele andere locaties onderzocht, Nader onderzoek moet uitwijzen welke locatie het meest geschikt is.  

KOSTEN Met de aanleg van een klein skatepark is volgens het college een bedrag gemoeid van circa 300.000 euro. Hiervoor is nog geen dekking in de gemeentebegroting. Maar de aanleg aan als de gemeenteraad instemt in het najaar meegenomen worden in de begrotingscyclus. Als dit gebeurt, krijgen berokkenen en omwonenden van de beoogde locatie de mogelijkheid om mee te denken over het beoogde ontwerp.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie