De Beneluxbaan ter hoogte van Kronenburg.
De Beneluxbaan ter hoogte van Kronenburg. René de Leeuw

Politie betrapt snelheidsduivels op Beneluxbaan in Amstelveen

26 januari 2021 om 07:00 Overig

AMSTELVEEN Politie Amstelveen heeft de afgelopen tijd diverse autobestuurders betrapt die het gaspedaal wel erg diep intrappen op de Beneluxbaan. Dat gebeurde tijdens snelheidscontroles met een lasergun. Wegens forse overschrijdingen van de maximum snelheid zijn er in de afgelopen maanden meerdere rijbewijzen ingevorderd. Dat kan kan pas na een gecorrigeerde overschrijding van 50 km/uur.

De snelheden liegen er dus niet om, concludeert de politie. Tijdens een van de metingen werd een snelheid van ruim 118 km/uur vastgesteld. De politie wijst erop dat een te hoge snelheid extra gevaar met zich meebrengt tijdens het in- en uitvoegen bij de kruisingen. Ook zorgt dit voor meer geluidsoverlast voor omwonenden.

Momenteel geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur voor de hele Beneluxbaan. Het is nergens toegestaan om 70 km/uur te rijden, zoals voor de aanleg van de Amstelveenlijn nog het geval was.  De politie kondigt aan de aankomende maanden te zullen blijven controleren: ‘Een gewaarschuwd mens telt voor twee...’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie