Met borden langs de N201 werd eerder al de testfase van de trajectcontrole aangekondigd.
Met borden langs de N201 werd eerder al de testfase van de trajectcontrole aangekondigd. R. de Blieck

Vanaf 2 november trajectcontrole op deel N201 in Amstelveen

26 oktober 2020 om 14:53 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Snelheidsmetingen via trajectcontrole gaan op maandag 2 november van start op het deel van de N201 tussen Aalsmeer en Uithoorn. De trajectcontrole geldt tussen de kruisingen met de N231 (Legmeerdijk) en de N521 (Zijdelweg), in beide richtingen. Dit weggedeelte ligt in de gemeente Amstelveen.

Vanaf maandag 2 november worden overtredingen van de maximumsnelheid automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt een boete. Op de N201 geldt een maximumsnelheid van 80 km per uur. Deze wordt nu vaak overschreden. Daardoor is er een hoger risico op ongevallen op dit traject. De trajectcontrole moet de N201 veiliger maken.

Bij trajectcontrole wordt de snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid.  

De trajectcontrole op de N201 is de negende van twintig nieuwe trajectcontrolesystemen op N-wegen die actief wordt. Het afgelopen jaar is op een aantal N-wegen trajectcontrolesystemen aangelegd. Het gaat om N-wegen in het hele land, waar relatief veel ongevallen gebeuren of vaak te hard wordt gereden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie