7 juli 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

D66 & VVD willen investering in Whatsapp Buurtpreventie

AMSTELVEEN D66 en VVD roepen het college van burgemeester en wethouders op meer te investeren in Whatsapp Buurtpreventie. Dit digitale veiligheidsinitiatief helpt de politie om Amstelveen veiliger te maken door oplettende inwoners met elkaar en de politie in contact te brengen over mogelijke onveilige situaties.

Wat D66 en VVD betreft wordt er de komende twee jaar 25.000 euro per jaar vrijgemaakt voor het stimuleren van Whatsapp Buurtpreventie en het bekostigen van een applicatie die de beheerder nog sneller in contact kan brengen met een beschikbare politieambtenaar. Op die manier kan bij een onveilige situatie veel sneller worden geschakeld. Dit draagt bij aan bijvoorbeeld minder woning- en auto-inbraken. Er zijn al meer dan zeventig Whatsapp Buurtpreventie-groepen actief in Amstelveen.

Een ander onderdeel van het plan betreft het verstrekken van preventieve brievenbusstickers en borden ter aanduiding van de aanwezige Whatsapp Buurtpreventie-groepen. D66-raadslid Harmen van der Steenhoven: ,,Alle digitale initiatieven die bijdragen aan minder criminaliteit moeten we omarmen. Zeker als deze initiatieven oplettende inwoners en de politie sneller met elkaar in contact brengen.''

Wat D66 en VVD betreft, past dit initiatief ook goed in de tegenmaatregelen die noodzakelijk zijn om de 50 procent stijging in woninginbraken ten op zichte van de eerste helft van vorig jaar te stuiten. De partijen roepen het college op om Whatsapp Buurtpreventie-groepen te stimuleren in wijken en buurten waar er nog niet of nauwelijks gebruik van wordt gemaakt. Daar is het van belang om inwoners te activeren om er wel in gezamenlijkheid gebruik van te maken. VVD-raadslid Inza Gast: ,,Juist in wijken met wat minder sociale cohesie kan een initiatief als Whatsapp Buurtpreventie zorgen voor minder woninginbraken en meer veiligheid.''

Het voorstel van D66 en VVD wordt woensdag 19 juli aan de gemeenteraad voorgelegd bij de behandeling van de 'Kadernota 2018'.

Raadsleden Harmen van der Steenhoven (D66) en Inza Gast (VVD) bij een Whatsapp Buurtpreventie-bord.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie