Thomas Herrmann:
Thomas Herrmann: "Er is van alles te beleven'' Naomi Heidinga

'Ontdekken wat je kan' tijdens open dag Platform C

31 maart 2018 om 11:00 Nieuws

AMSTELVEEN Altijd al die taalcursus willen doen, een muziekinstrument bespelen of zou je liever dansen? Kom dan 7 april naar de Open Dag van Platform C. Muziek- en Dansschool Amstelveen, Kunstuitleen Amstelveen en Volksuniversiteit Amstelland zetten hun deuren wijd open voor het publiek. Het is de kans om je vrijblijvend te laten informeren over het cursusaanbod en instrumenten uit te proberen. Geïnteresseerd in kunst? Ga dan naar Meet & Greet met kunstenaars Paul Dikker en Willem Harbers.

Naomi Heidinga

"Traditiegetrouw houdt Muziek- en Dansschool Amstelveen tweemaal per jaar een Open Dag," aldus Thomas Herrmann, manager Kunsteducatie. "Sinds de fusie doet geheel Platform C, dus ook de Volksuniversiteit en de Kunstuitleen, mee. Ze leveren allen een bijdrage aan de Open Dag. Normaliter kun je op de eerste verdieping demonstraties zien van de Muziek- en Dansschool, en instrumenten uitproberen. Dit jaar hebben we dat uitgebreid: ook op de begane grond, de 2de en 3de verdieping is van alles te beleven."

De Open Dag is een kans voor de instellingen om te laten zien wat ze de komende tijd in petto hebben. "Nieuw zijn de kinder-doe-dagen in de zomervakantie. Op 24, 25 en 26 juli kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar meedoen aan allerlei creatieve workshops, zoals koken, toneelspelen, muziek maken en maskers ontwerpen. Aanmelden kan via www.vu-amstelland.nl."

Voor het muziekonderwijs bestaat veel belangstelling. "We hebben een divers aanbod en gedreven docenten. Naast de lessen hebben we diverse koren, orkesten en zelfs een Big Band, waar je aan mee kan doen. Nieuw is de digitale leeromgeving music&me, een verrijking voor het muziekonderwijs. Daar is bladmuziek te vinden, huiswerk en er kunnen inspirerende video's worden gedeeld. Bijzonder is de koppeling van bladmuziek aan een audio backing track die is opgenomen door studiomuzikanten. Dit geeft je als leerling ook thuis het gevoel om in een band te spelen. Dat maakt het oefenen extra leuk."
Volksuniversiteit Amstelland biedt verschillende cursussen en workshops aan. Naast de kinder-doe dagen in de zomer, geeft coupeuse en textiele vormgeefster Rasa Gaspers in het voorjaar twee workshops Modeatelier. In de eerste workshop maken deelnemers een vakantietas, in de tweede is het thema 'kussens'. Tijdens de Open Dag geeft ze een workshop voor kinderen.
Naast creatieve workshops, kan men bij de Volksuniversiteit ook terecht voor taalcursussen. "Nederlands en Engels zijn populair," aldus Herrmann. In mei start bijvoorbeeld een zomercursus Engels van acht lessen, gegeven door Susie van Bergeijk-Galloway. Op 7 april kun je alvast met haar kennismaken."
Het publiek kan ook kennismaken met kunstenaars Paul Dikker en Willem Harbers tijdens een Meet & Greet in de Zonnesteinzaal. Op 22 maart is de expositie 'Alternative Facts' geopend, met werk van beiden. De expositie is een samenwerking tussen Platform C en de Sociale Verzekeringsbank en is tot en met 26 april te zien op beide locaties.
De Open Dag is 7 april van 14.00 tot 16.30 uur. Voor meer info: www.platform-c.nu.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie