De wethouder bedankt de vier bewoners met een bloemetje voor het aanbrengen van de groene ideeën. Linksboven de heer Breukel, rechtsboven mevrouw Kramer, linksonder mevrouw van Riel en rechtsonder mevrouw Teunissen.
De wethouder bedankt de vier bewoners met een bloemetje voor het aanbrengen van de groene ideeën. Linksboven de heer Breukel, rechtsboven mevrouw Kramer, linksonder mevrouw van Riel en rechtsonder mevrouw Teunissen. Gemeente Amstelveen

Vier groene ideeën voor ‘Groen moet je doen’! campagne geselecteerd

20 oktober 2020 om 15:30 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De eerste groenronde van de campagne Groen moet je doen! vond maandag plaats. De gemeente selecteerde vier ideeën voor meer groen in de wijken Groenelaan en Keizer Karelpark. Het gaat om het toevoegen van groen bij winkelcentrum Groenhof, een openbare tuin aan de Kastanjelaan, een groener Veenendaalplein en bloemrijke borders vlakbij de Sportlaan. 

Tijdens de groenronde met wethouder Floor Gordon (groenbeheer) konden bewoners hun ideeën toelichten en besprak de gemeente met hen de mogelijkheden. Naast acht online ingediende ideeën voor de eerste twee wijken, zijn er vier algemene ideeën ingediend zoals voor meer fruitbomen of minibossen in Amstelveen. De gemeente selecteerde de ideeën op basis van financiële haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Ook is een belangrijk criterium dat alle buurtbewoners kunnen meegenieten van het groene concept. 

Wethouder Floor Gordon: “Groene buurtinitiatieven kunnen voor relatief weinig geld van grote maatschappelijke waarde zijn. We hebben veel goede ideeën van inwoners ontvangen. Het persoonlijke contact met een viertal initiatiefnemers leverde mooie inspiratie op over de waarde van vergroenen. De gesprekken gingen bijvoorbeeld over het creëren van aantrekkelijke groene ontmoetingsplekken voor de buurt of het vergroten van de leefbaarheid bij gebouwen door groen toe te voegen en zo hittestress te verminderen.” 

Alle wijken komen aan bod. Inwoners uit andere wijken dan Groenelaan en Keizer Karelpark kunnen alvast met ideeën komen. De volgende groenrondes zijn volgend jaar.

Het doel van de campagne is om Amstelveen met hulp van bewoners nog groener te maken. Bewoners kunnen hiervoor online ideeën aandragen. Volgend jaar zijn in drie rondes de overige Amstelveense wijken aan de beurt. De eerste groenronde is in april 2021. Dan selecteert de gemeente groene ideeën voor de wijken Bankras, Kostverloren, Stadshart, Uilenstede en Buitengebied Noord.

Ideeën indienen en stemmen kan nu al voor alle wijken in Amstelveen. Kijk voor meer info op denkmee.amstelveen.nl. Maak een account aan voor het indienen van een idee en ook voor het stemmen.

MEER INFORMATIE Kijk op www.amstelveen.nl/groenmoetjedoen voor alle informatie over de campagne, de planning van de groenrondes én tips om gevels of tuinen te vergroenen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie