Wethouder Floor Gordon deelt de eerste planten uit.
Wethouder Floor Gordon deelt de eerste planten uit. Gemeente Amstelveen

Veel belangstelling voor aftrap campagne Groen moet je doen! in Amstelveen

16 september 2020 om 15:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Bij het raadhuis werd dinsdag de campagne Groen moet je doen! afgetrapt met het uitdelen van winterharde planten. Er was veel belangstelling voor. De 200 winterharde planten die de gemeente daarbij uitdeelde aan de enthousiaste bewoners waren snel op.

De gemeente had maatregelen genomen om het uitdelen coronaproof te kunnen doen. Zo werd er onder andere met afzetlinten voor gezorgd dat de aanwezigen onderling genoeg afstand konden houden en droegen de medewerkers handschoenen en mondkapjes. De planten stonden symbool voor de start van de campagne Groen moet je doen! én bewoners kunnen hun balkon en tuin er een klein beetje groener mee maken.
Met deze campagne wil de gemeente de Amstelveners inspireren en enthousiasmeren om de stad nog groener te maken. Bewoners kunnen met deze actie een groen idee indienen voor hun wijk. Denk bijvoorbeeld aan een buurtmoestuin, een vlindertuin of een insectenhotel. Ideeën indienen en erop stemmen kan online via denkmee.amstelveen.nl en dus gewoon vanaf de telefoon of tablet op de bank. Kijk op Groen moet je doen! voor alle informatie over de campagne.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie