Sahand Sahebdivani (links) en Raphael Rodan vertellen volgende week hun verhalen in het Bostheater.
Sahand Sahebdivani (links) en Raphael Rodan vertellen volgende week hun verhalen in het Bostheater. Eigen foto

Verhalenhuis Mezrab strijkt neer in Bostheater

8 juli 2020 om 17:40 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Het verhalenhuis Mezrab is sinds jaar en dag het podium in Amsterdam waar vertellers uit alle windstreken hun eigen verhalen, en de verhalen die al generaties worden meegedragen, delen. Van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 juli strijkt Mezrab neer in het Bostheater voor een bijzonder avondvullend programma.

Mezrab heeft storytelling als kunstvorm op de kaart gezet in Amsterdam. Het culturele centrum aan de Amsterdamse Veemkade heeft een uitgebreide programmering met storytelling, muziek, dans en comedy. Het publiek kan er dagelijks onder het genot van huisgemaakte soep luisteren naar persoonlijke verhalen. Verhalen over liefde, verdriet, dromen, wensen, intimiteit, heimwee en thuiskomen.

Mezrab is in juni genomineerd voor de Amsterdamprijs 2020 van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Het culturele centrum is echter momenteel gesloten omdat er geen ruimte is om het publiek te ontvangen en de 1,5 meter afstand te handhaven. Maar verhalen moeten verteld worden. Daarom brengt Mezrab, samen met het Bostheater, deze zomer de verhalen bij het publiek door in de buitenlucht op te treden.

Onder leiding van oprichter en meesterverteller Sahand Sahebdivani trekken de vertellers het Amsterdamse Bos in. In het Bostheater delen zij hun verhalen en daarbij worden ze begeleid door ontroerende (live) muziek. Op de avonden wordt het thema ‘thuiskomen’ centraal gezet.

Sahand Sahebdivani is oprichter van Mezrab. Hij werd geboren in Iran en groeide op in Nederland. Hij is een graag geziene gast op nationale en internationale podia, was verteller van het jaar in 2014 en won in 2017 de Amsterdam Fringe Gold Award. Zijn verhalenhuis Mezrab werd in juni genomineerd voor de Amsterdamprijs 2020 (de uitreiking is in oktober).
Juist in tijden van polarisatie kunnen kleine verhalen, zoals over de eerste keer dat je verliefd werd, of de dag waarop je besloot om je baan op te zeggen, verbindend werken, weet verhalenverteller Sahand Sahebdivani. Hij laat zien dat verhalen een brug tussen mensen kunnen slaan. Vanaf zondag 12 juli is Sahands Brainwash Talk te zien op human.nl
Raphael Rodan komt oorspronkelijk uit Galilea, Israël. Een land vol verhalen. Sommige van deze verhalen hebben veel gewicht, oorlogsverhalen, afscheiding en de demonisering van de ander. Zijn doel als leraar, workshopleider en performer is om te onderzoeken hoe deze verhalen kunnen worden getransformeerd.

Donderdag 16 en vrijdag 17 juli zijn Raphael Rodan, Chris Keulemans en Sahand Sahebdivani de storytellers. De muziek is van Bahghi Yemane.
Zaterdag 18 juli komen de verhalen van Farnoosh Farnia, Marijn Vissers en Sahand Sahebdivani en wordt de muziek verzorgd door Mirte Harland.
Er wordt twee keer per avond opgetreden: om 19.00 uur en 21.00 uur.
Tickets kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.bostheater.nl.

Sahand Sahebdivani.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie