Musicus Laurens de Boer en kunstenares Pascale Lefebvre.
Musicus Laurens de Boer en kunstenares Pascale Lefebvre. Eigen foto

Kunstenaar Pascale Lefebvre en pianist Laurens de Boer geven concert in Museum JAN

18 juni 2020 om 07:00 Kunst

AMSTELVEEN In Museum JAN, Dorpsstraat 50, vindt zaterdag 20 juni een bijzonder concert plaats voor een gelimiteerd publiek van maximaal dertig bezoekers. In een tot concertzaal omgetoverd museum slaan de Amstelveense musicus Laurens de Boer en kunstenares Pascale Lefebvre de handen ineen met ‘Solstice 2020 - Zintuig’, de première van een door De Boer gecomponeerd werk, geïnspireerd op zes zinnenprikkelende schilderijen van Lefebvre.


ZINTUIG Kunstenares Pascale Lefebvre studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze  maakte de afgelopen tijd zes digitale kunstwerken die elk een zintuig verbeelden. De beelden, met titels als ‘Tastzin’ of ‘Proprioceptie of zesde zintuig’, werden door Laurens de Boer vertaald in zes pianocomposities.

PREMIÈRE Zaterdag beleeft het werk zijn première in Museum JAN. Laurens de Boer (1976) is pianist, koordirigent en componist. Hij studeerde piano aan het Rotterdams Conservatorium en gaf meer dan tien jaar lang concerten in binnen- en buitenland. Sinds een aantal jaren doceert hij in zijn Amstelveense Pianowerkplaats aan de Amsterdamseweg aan leerlingen en werkt aan soloprojecten. Tijdens ontmoetingen met kunstenares Lefebvre ontstond het idee om samen te werken, wat begin dit jaar leidde tot een spannende concertserie die door de coronacrisis werd afgelast.

Met het concert in Museum JAN is het duo blij de draad weer op te pakken. Musicus De Boer slaat een nieuwe weg in: de muziek, waarin ook veel ruimte is voor improvisatie, is gemaakt op en voor elektronische toetsinstrumenten. De zes digitale kunstwerken van Pascale Lefebvre worden tijdens het concert vertoond en binnenkort in een serie van maximaal 8 door de kunstenares afgedrukt. De werken zijn te koop.

CONCERT BIJWONEN Tickets voor het concert ‘Solstice 2020 - 'Zintuig' à 25 euro zijn verkrijgbaar via percussivepiano.nl of door een mail te sturen naar event@pascalef.eu. Het concert vindt plaats op zaterdag 20 juni van 18.00 tot 19.00 uur in Museum JAN, Dorpsstraat 50, Amstelveen. Inclusief borrel na afloop. Het aantal tickets is gelimiteerd tot 30 stuks, dus snel bestellen wordt aangeraden.


Werk van Pascale Lefebvre.
Werk van Pascale Lefebvre.
Werk van Pascale Lefebvre.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie