Afslag 5 van de A9.
Afslag 5 van de A9. Google

Afrit A9 naar Stadshart Amstelveen vrijdag dicht

2 april 2020 om 12:30 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Afrit 5 van de A9 komende vanuit Holendrecht naar het Stadshart van Amstelveen is morgen, vrijdag 3 april, tussen 9.00 en 16.00 uur afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via afrit 6 Aalsmeer.

Aannemer VEENIX is bezig met voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Vorige week is begonnen met onderzoek naar het draagvermogen van de grond (sonderingen) langs en op de A9. Bij afrit 5 Stadshart/Amstelveen worden de laatste bomen tussen de A9 en de afrit verwijderd. Om de veiligheid van de werknemers en de weggebruikers te waarborgen wordt vrijdag 3 april hiervoor afrit 5 afgesloten tussen 9.00 en 16.00 uur.

OMLEIDING Verkeer vanuit Amsterdam richting het Stadshart kan keren bij afrit 6 Aalsmeer. De omleiding wordt met gele borden aangegeven.

AFSLUITEN RIJSTROKEN De komende tijd voert VEENIX op verschillende locaties op de A9 en gemeentelijke hoofdwegen grondonderzoek uit. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren, worden af en toe korte tijd rijstroken afgesloten. Omdat dit buiten de spits gebeurt en het op dit moment erg rustig is op de snelweg, is de verwachting dat hierdoor geen verkeershinder ontstaat. De A9 blijft bij deze werkzaamheden altijd open voor verkeer. Dat geldt ook voor de gemeentelijke hoofdwegen zoals de Keizer Karelweg, Beneluxbaan en de Burgemeester Boersweg.

VERSNELDE PLANNING Nu het rustig is op de weg voert de aannemer indien mogelijk werkzaamheden op de A9 versneld uit waardoor de hinder voor weggebruikers beperkt kan blijven. Bij de uitvoering worden steeds de richtlijnen van het RIVM opgevolgd.

VERBREDING A9 Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Bij Amstelveen legt Rijkswaterstaat de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept aan, met drie overkappingen: één ter hoogte van het Oude Dorp, één ter hoogte van het Stadshart en één ter hoogte van de Meander/Bovenlandpad. Op andere plaatsen langs de weg komen in totaal veertien kilometer aan geluidsschermen. Het project A9 Badhoevedorp – Holendrecht is het vijfde traject en tevens laatste traject van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie