Complex seniorenwoningen aan Smeenklaan.
Complex seniorenwoningen aan Smeenklaan. Gemeente Amstelveen

Extra maatregelen brandveiligheid seniorencomplexen nodig

18 maart 2020 om 10:00 Wonen

AMSTELVEEN Woonstichting Eigen Haard moet extra maatregelen nemen om de brandveiligheid van twee wooncomplexen voor senioren aan de Smeenklaan en Kringloop in Amstelveen te vergroten. Dat is de uitkomst van het advies dat de gemeente aan de brandweer heeft gevraagd. De woningcorporatie krijgt acht weken om deze maatregelen uit te voeren. Het gaat onder meer om het openmaken van de buitengevel met minimaal 30 procent, zodat de galerij niet volledig afgesloten is.

In 2017 zijn er door Eigen Haard tijdelijke maatregelen genomen om de brandveiligheid te vergroten tot aan de (renovatie)werkzaamheden van beide wooncomplexen in uiterlijk 2020. Op 15 januari heeft de woningcorporatie laten weten deze deadline niet te halen en het werk uit te stellen tot in ieder geval 2023. De gemeente heeft hierop de brandweer om advies gevraagd over de brandveiligheid van de complexen.

"In Amstelveen nemen we geen risico's met de brandveiligheid en daarmee de veiligheid van onze inwoners", zegt wethouder Herbert Raat (Handhaving). "Dat is de reden dat we advies aan de brandweer hebben gevraagd toen bekend werd dat de werkzaamheden worden uitgesteld. Dit gaan wij vanaf nu standaard doen in dit soort situaties."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie