Wethouder Van Ballegooijen opent samen met kinderburgemeester Lieuwe de Conferentie Amstelveen Rookvrij.
Wethouder Van Ballegooijen opent samen met kinderburgemeester Lieuwe de Conferentie Amstelveen Rookvrij. Gemeente Amstelveen

Conferentie over rookvrij Amstelveen bij start van 'Stoptober'

6 oktober 2019 om 14:00 Zorg

AMSTELVEEN De actiemaand Stoptober waarin rokers worden opgeroepen om 28 dagen lang niet te roken, is in Amstelveen begonnen met de door de gemeente georganiseerde Conferentie Amstelveen Rookvrij. Tijdens de conferentie in de voormalige Annakerk spraken vertegenwoordigers uit het onderwijs, sportverenigingen, scholen, zorginstellingen en gemeente over de mogelijkheden en belemmeringen die ze ondervinden bij het realiseren van een rookvrije omgeving.

Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg) opende de bijeenkomst samen met kinderburgemeester Lieuwe. "De gezondheid van Amstelveners, en zeker van de Amstelveense jeugd, ligt ons nauw aan het hart. Kunnen opgroeien in rookvrije omgevingen, zoals sportvelden, schoolpleinen en speeltuinen, is belangrijk. Zowel roken als meeroken is schadelijk voor de gezondheid. Wij zijn enthousiast en voelen ons gesteund door de betrokkenheid en initiatieven van Amstelveners en Amstelveense organisaties. Zo werken we er de komende jaren samen aan dat nog meer rokers stoppen met roken, dat minder jongeren starten met roken en er meer rookvrije plekken en -organisaties in de openbare omgeving komen," aldus wethouder Van Ballegooijen.

Tijdens de bijeenkomst sprak professor Karien Stronks over het aandeel rokers in lagere inkomensgroepen. Monique Wildbret van MBO college Amstelveen ging in op het rookvrije MBO college, Wil Koot van atletiekvereniging De Startbaan vertelde over het rookvrij maken van de vereniging en Bart de Wolf sprak namens KWF over de Rookvrije generatie. De sprekers gingen verder in op de impact van roken op de gezondheid en op de beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie' en hoe je (kind)omgevingen rookvrij maakt. Ook kregen de aanwezigen tips over het rookvrij maken van hun organisatie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie