Het kantoorpand aan Biesbosch
Het kantoorpand aan Biesbosch Gemeente Amstelveen

Raad stemt in met woonflat aan Biesbosch

18 december 2018 om 16:08 lokaal

AMSTELVEEN De vervanging van een kantoorgebouw door een woontoren aan Biesbosch kan wat de gemeenteraad betreft doorgaan. Alleen GroenLinks en de SP stemden tegen het plan. Volgens raadslid Cheimaa Aouni van GroenLinks krijgt maar 12 procent van de woningen in de flat een huurprijs van 700 euro: "En dat voor een flat van maar 55 vierkante meter. De meeste flats kosten tussen 900 en 1100 euro per maand, exclusief servicekosten. Zijn Amstelveense jongeren daarmee geholpen?"

Tawros Aslanjan (D66) kwam uit op 40 procent tussen 700 en 900 euro: "Dat helpt toch voor een deel het probleem van het tekort aan middeldure woningen op te lossen." Pier Rienks (CDA) gaf aan dat het project al liep op het moment dat de raad besloot tot het creëren van ruimere mogelijkheden voor goedkope en middeldure woningen: "Dat beleid geldt nog niet voor dit project."

Arnout van den Bosch (PvdA) vond het toch een stap in de goede richting, maar Patrick Adriaans (SP) was het daar niet mee eens en meende dat de gemeente lef moet tonen: "Dit is het moment om ons politiek uit te spreken en te zeggen wat we ervan vinden."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie