Knutselen tijdens de Cobra Vakantie Club.
Knutselen tijdens de Cobra Vakantie Club. Aangeleverd

Cobra Pakt Uit met activiteiten rond ‘Het andere verhaal’

18 augustus 2022 om 08:30 Activiteiten

AMSTELVEEN In en rond het Cobra Museum voor Moderne Kunst wordt in de laatste week van augustus weer een nieuwe editie van ‘Cobra Pakt Uit’ gehouden. Dit keer wordt het een hele week vol diverse activiteiten voor bezoekers en belangstellenden geïnspireerd op de tentoonstelling Het andere verhaal. Inschrijven kan via een mail naar activiteiten@cobra-museum.nl . 

Kijk voor meer informatie op www.cobra-museum.nl of bel met 020-5475050.

COBRA VAKANTIE CLUB Van maandag 22 tot en met woensdag 24 augustus kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar, deelnemen aan de Vakantie Club. Tijdens de Cobra Vakantie Club maken ze kennis met de tentoonstellingen en gaan zij creatief aan de slag door bijvoorbeeld een groot gezamenlijk Corneille-werk te maken of een mobile te knutselen à la de Marokkaanse kunstenaar Larbi Rahhali. 

De Cobra Vakantie Club wordt afgesloten met de Grote Rode Loper Show. De kinderen laten dan zien wat ze gemaakt hebben en showen dat op een grote rode loper in het museum. De Cobra Vakantie Club is steeds van 8.30 tot 13.00 uur. Deelname kost 75 euro voor drie ochtenden.

GRATIS INSTAPRONDLEIDINGEN Wie de tentoonstelling Het andere verhaal gaat bezoeken kan aansluiten bij een van de gratis rondleidingen die worden gegeven van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus. Tijdens deze rondleidingen van ongeveer een half uur neemt een expert de bezoekers mee in de verhalen achter de kunstwerken van deze tentoonstelling. 

De rondleidingen beginnen om 14.00 uur en om 15.00 uur (exclusief museumtoegang).

MUZIEK MET DJ PSIERTJE Cobra Pakt Uit! op zaterdag 27 augustus met DJ Psiertje, van 14.00 tot 16.00 uur op het Sandbergplein, voor het museum. 

Psiertje is een dj vol passie en barstend van de energie. 

Op het podium is ze helemaal op haar plek en weet ze het publiek moeiteloos voor zich te winnen met haar muziek waarbij het onmogelijk is om stil te blijven staan. 

Na een wervelend optreden tijdens de opening van Het andere verhaal is ze nu terug om het publiek opnieuw aan het dansen te krijgen en een Marokkaans muziekfeestje te bouwen.

WORKSHOP SIERADEN VERTELLEN VERHALEN Tijdens het weekend van Cobra Pakt Uit! is op zaterdag 27 augustus een workshop ‘Sieraden vertellen verhalen’ naar aanleiding van de tentoonstelling Het andere verhaal. 

In deze workshop gaan deelnemers op zoek naar hun eigen verhaal. Hoe zijn cultureel erfgoed en identiteit met elkaar verbonden? En hoe kan iemand het eigen verhaal verwerken in een zelfgemaakt sieraad? In de workshop ontwerpen deelnemers – onder begeleiding van Stones Stories – hun eigen unieke sieraad. De workshop is van 15.00 tot 17.00 uur en kost 30 euro exclusief museumtoegang.

LEZING SAMIRA DAINAN Cobra Pakt Uit! wordt zondag 28 augustus feestelijk afgesloten met een gratis lezing. Schrijver en muzikant Samira Dainan vertelt in een boeiende lezing over het leven en de kunst van haar vader, Ahmed Dainan. Het bijzondere verhaal van Ahmed Dainan, de vriendschap met Corneille en zijn roots inspireerden zijn dochter Samira om Marokkaanse blues te zingen en een boek te schrijven over zijn leven, getiteld Veertig Dagen. In het Cobra Museum, geplaatst tussen de Marokkaanse kunst van Het andere verhaal en de tentoonstellingen Cobra in Noord-Afrika en Corneille 100, brengt Samira Dainan een ontroerende ode aan haar vader. 

De lezing is van 14.00 tot 15.00 uur, exclusief museumtoegang.

www.cobra-museum.nl

Dj Psiertje maakt er zaterdag een feestje van.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie