Afbeelding
Aangeleverd

‘Cobra Pakt uit!’ met Marokkaanse hapjes en workshops

25 juli 2022 om 11:45 Activiteiten

AMSTELVEEN Deze zomer presenteert het Cobra Museum voor Moderne Kunst de tentoonstelling Het andere verhaal – Marokkaans Modernisme vanaf 1956 tot nu, samengesteld door auteur en gastcurator Abdelkader Benali. Het andere verhaal biedt voor de eerste keer in Nederland een overzicht van de ontwikkeling van de Marokkaanse moderne kunst. Tijdens de tentoonstelling is er een uitgebreid programma georganiseerd met workshops, lekker eten en muziek onder de titel ‘Cobra Pakt Uit!’. Jong en oud kunnen zo kennis maken met de Marokkaanse kunsten, keuken en cultuur. Vrijdag 29 tot en met zondag 31 juli is er weer een editie van Cobra Pakt Uit! met activiteiten voor bezoekers en belangstellenden naar aanleiding van de tentoonstelling Het andere verhaal. Alle drie de dagen is er van 14.00-16.00 uur muziek op het Sandbergplein.

MAROKKAANSE HAPJES Het weekend Cobra Pakt Uit! begint met heerlijke Marokkaanse hapjes van Bahya Food to Share op vrijdag 29 juli op het Sandbergplein (voor het museum). Bahya ontdekte, onder de culinaire vleugels van haar moeder, de eeuwenoude en traditionele geheimen van de Marokkaanse keuken; een rijkdom aan smaken en variaties én een schat aan geuren, smaken, kruiden en specerijen. De liefde voor deze bijzondere keuken vormt haar wens om dit heerlijke, pure en kleurrijke eten met een ieder te willen delen.

HENNA Het hele weekend is het vanaf 12.30 uur mogelijk om gratis de hand(en) met henna te laten beschilderen. Leyla van Lelly’s Henna versiert, in overleg, de huid met haar hennapatronen. Lelly’s Henna verzorgt als henna-artiest henna tattoos voor gelegenheden en decoratie.

INSTAPRONDLEIDING Ook de rondleidingen zijn het hele weekend tijdens Cobra Pakt Uit! bij te wonen. Tijdens deze rondleiding van ongeveer een half uur worden deelnemers meegenomen in de verhalen achter de kunstwerken van de tentoonstelling Het andere verhaal. De rondleidingen zijn om 14.00 uur en om 15.00 uur. (toegang gratis exclusief museumtoegang)

OPEN WORKSHOP WEVEN Zondag 31 juli van 14.00-15.30 uur is het mogelijk om een open workshop weven bij te wonen in het atelier van het Cobra Museum. Tijdens deze weefworkshop leert kunstenaar Rosa Smits deelnemers de basistechniek van het weven op een weefraam. Zij werkt met wol uit Marokko en leert hoe deze te onderscheiden is van andere textiele materialen. Na afloop mag het eigen weefwerk mee naar huis. Er is plek voor maximaal 15 mensen. Wie zeker wil zijn van een plekje kan mailen naar activiteiten@cobra-museum.nl (toegang gratis exclusief museumtoegang).


Open workshop weven. Foto: Aangeleverd

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie