Afbeelding
Pixabay

Nieuwe GGD coronatestlocatie aan Bovenkerkerweg in Amstelveen

20 april 2022 om 16:38 Zorg

AMSTELVEEN GGD Amsterdam heeft donderdag 21 april een nieuwe testlocatie aan de Bovenkerkerweg 4 in Amstelveen geopend. De testlocatie is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur. Iedereen die hiervoor in aanmerking komt kan zich hier gratis met en zonder afspraak laten testen op het coronavirus. Het kantoorpand aan de Bovenkerkerweg 4 blijft daarnaast ook in gebruik als vaccinatielocatie.

Sinds 11 april volstaat een zelftest bij klachten die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus. Na een positieve zelftest is er geen hertest bij de GGD meer nodig. 

Voor een aantal doelgroepen blijft het advies om bij klachten wel een PCR-test te doen bij een GGD-locatie. Dit geldt voor zorgmedewerkers; bewoners van een verzorgings- of verpleeghuis; bezoekers van een dagbesteding van boven de 70 jaar of met een ernstige afweerstoornis; iedereen die geen zelftest kan doen, ook niet met hulp; ingeval een herstelbewijs nodig is.

Met deze nieuwe testlocatie wordt het voor de inwoners van Amstelveen en de buurgemeenten zo gemakkelijk mogelijk gemaakt zich te laten testen op het coronavirus. Parkeren bij de locatie is gratis.

De opening van de nieuwe testlocatie betekent het einde van de testbus in Amstelveen. Die stond tot en met woensdag 20 april dagelijks op een parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie