Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Coronatestbus in Amstelveen met oud en nieuw gesloten

21 december 2021 om 13:40 Corona

AMSTELVEEN Testen zonder afspraak kan in Amstelveen nog tot en met 30 januari bij de coronatestbus van GGD Amsterdam. Buurtbewoners met lichte klachten kunnen zich daar zonder afspraak en gratis laten testen op corona. 

De testunits zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. De bus is dan te vinden op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan. Op 31 december en 1 januari is de testunit gesloten. Door bewoners laagdrempelig een coronatest aan te bieden, wil de GGD mensen nog meer stimuleren zich bij klachten te laten testen. Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen (afstand houden, handen wassen) belangrijk om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.
Bij de testbus gelden de maatregelen van 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje.
De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten de bus tot ze aan de beurt zijn. Ze dragen dan een mondkapje en houden voldoende afstand. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. Bezoekers wordt dringend verzocht thuis te blijven tot de testuitslag binnen is. De unit is bedoeld voor bewoners uit de directe omgeving.
NA JANUARI Samen met de stadsdelen en regiogemeenten kijkt de GGD waar de units het beste ingezet kunnen worden. Het gaat dan vooral om plekken die wat verder afliggen van de grotere testlocaties. Bewoners ontvangen een flyer met informatie als de testbus in hun buurt komt te staan.


Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie