VAD-voorzitter Atilla Meulenbelt dankt Michel Becker van Actief voor Amstelveen die het initiatief nam voor de motie.
VAD-voorzitter Atilla Meulenbelt dankt Michel Becker van Actief voor Amstelveen die het initiatief nam voor de motie. Foto: Aangeleverd

Detaillisten Amstelveen verheugd over MKB-steun gemeente

14 november 2022 om 10:56 Winkels

AMSTELVEEN Voorzitter Atilla Meulenbelt van de Vereniging Amstelveense Detailorganisatie (VAD) is zeer verheugd dat de politiek haar verantwoordelijkheid neemt en het MKB in deze zware tijden gaat ondersteunen. Meulenbelt (eigenaar van Subzero’s op Kostverlorenhof), zit in het dagelijks bestuur van de VAD die de belangen behartigt van haar leden uit de detailhandel in Amstelveen. Verder is de VAD actief in het Platform Ondernemend Amstelveen (POA) waarin met de gemeente en andere brancheorganisaties overleg plaatsvindt. 

De motie, een initiatief van Michel Becker van Actief voor Amstelveen en mede ingediend door D66 en VVD, werd met grote meerderheid door de gemeenteraad aangenomen. In deze motie roepen partijen het college op om met spoed te onderzoeken of leningen verstrekt kunnen worden, vooruitlopend op de Rijkssteun in deze energiecrisis. Dit om de eerste nood te lenigen en zo gedwongen winkelsluitingen te voorkomen. Hiervoor komt in 2022 al 500.000 euro beschikbaar.

Hiernaast is er op initiatief van alle partijen (met uitzondering van het CDA), het amendement ‘Noodfonds Stijgende Kosten’ ingediend en aangenomen. Bij dit noodpakket maatregelen is er ook financiële ondersteuning voor allerlei maatschappelijke organisaties, ondernemers, als ook voor inwoners met een laag inkomen mogelijk. Voor dit steunpakket komt, na een door het college op te stellen bestedingsplan met uitvoeringsregels, 2.000.000 euro beschikbaar.

Becker heeft met de VAD afgesproken om in gesprek te blijven over de uitdagingen waarmee het MKB te maken heeft en te kijken waar de politiek nog meer van betekenis kan zijn om ondernemers te ondersteunen bij hun onmisbare functie in straten en wijken.

Een van de initiatieven die de VAD recentelijk heeft geïntroduceerd is het Amstelveens Cadeau (amstelveenscadeau.nl), Deze cadeaukaart helpt lokale ondernemers hun omzet te verhogen in deze uitdagende tijden en is de mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Stimuleringsfonds van de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie