Wethouder Floor Gordon en Jacques Boelee bij Townhouse aan het Stadsplein.
Wethouder Floor Gordon en Jacques Boelee bij Townhouse aan het Stadsplein. Gemeente Amstelveen

Uitbreiding winkelpand aan Stadsplein Amstelveen begonnen

19 maart 2024 om 09:42 Winkels

AMSTELVEEN  Wethouder Floor Gordon (Stadshart) en Jacques Boelee van Townhouse (eigenaar Oranjeveste BV.) hebben maandag op de bouwlocatie aan het Stadsplein (90-95) het startsein gegeven voor de verbouwing van het pand. De winkel- en kantoorruimtes van Townhouse, dat aan het straatje richting winkelcentrumentree Binnenhof staat, worden uitgebreid. De pui van de begane grond en eerste verdieping komt een aantal meter naar voren en er wordt een nieuwe voorgevel gerealiseerd. Boven op de uitbreiding komt een groen dak. 

Wethouder Gordon: “Het is mooi om te zien dat de schop nu echt de grond in gaat. Townhouse is het eerste bouwproject op het Stadsplein dat ook heel zichtbaar is in de buitenruime. Daarmee markeert het project voor ons een startsein voor diverse ontwikkelingen die de komende tijd op stapel staan. Denk aan de uitbreiding van de Rembrandthof, de verplaatsing van de markt naar de Rembrandtweg en de vergroening en verlevendiging van het Stadsplein.”

Tijdens de werkzaamheden is het verbindingssteegje bij de entree van Binnenhof, tussen Meander en het Stadsplein, afgesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie