Op 22 en 23 mei staan de leerlingen ´s ochtends klaar bij de Kruiskerk voor het verkeersexamen.
Op 22 en 23 mei staan de leerlingen ´s ochtends klaar bij de Kruiskerk voor het verkeersexamen. VVN

Ruim 700 leerlingen doen verkeersexamen op route vanaf Kruiskerk

16 mei 2023 om 15:33 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Meer dan 700 leerlingen van Amstelveense scholen doen dit jaar het praktische verkeersexamen,georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland. Op 22 en 23 mei staan ze ’s-ochtends klaar bij de Kruiskerk. Ze gaan een route fietsen waarin ze te maken krijgen met allerlei verkeerssituaties. De theorie hebben ze al eerder tijdens de verkeerslessen op school gedaan.

“Fantastisch dat steeds meer scholen meedoen aan het verkeersexamen”, zegt Ben Westendorp,voorzitter van de lokale VVN-afdeling. “Maar het kan nog beter. We willen graag samen met de gemeente nog meer scholen stimuleren om volgend jaar aan te sluiten. Het is zo belangrijk voorkinderen want vooral op de fiets zijn ze kwetsbaar in het steeds drukker wordende verkeer. Deverkeersexamens helpen mee om die kwetsbaarheid te verminderen.”

Verkeerswethouder Herbert Raat is maandag 22 mei aanwezig om de kinderen veel succes te wensen en zal de opening van de examendag verrichten. “Het is belangrijk dat alle kinderen de verkeersregels kennen en leren hoe zij zich in het verkeer moeten voortbewegen en gedragen”, zegt wethouder Raat. “Dat niet alleen voor de kinderen zelf, maar ook voor andere verkeersdeelnemers. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk scholen meedoen met het verkeersexamen. Zo dragen we samen bij aan de verkeersveiligheid.”

Tijdens de examens wordt er gecontroleerd door ouders van de verschillende deelnemende scholen. De leerlingen mogen natuurlijk al eerder de route oefenen, aldus Ben Westendorp. Hij verwacht dat alle deelnemende leerlingen gemotiveerd en vol vertrouwen van start zullen gaan.

Hieronder het kaartje met de route:;


Het kaartje met de route. - VVN

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie