Afbeelding
Aangeleverd

Leerlingen twaalf Amstelveense scholen leggen praktisch verkeersexamen af

18 mei 2022 om 13:00 Onderwijs

AMSTELVEEN In Amstelveen werd afgelopen maandag en dinsdag het jaarlijkse praktische verkeersexamen voor leerlingen van de basisscholen afgenomen. Liefst twaalf scholen deden mee. De organisatie was in handen van Veilig Verkeer Nederland. 

Coördinator Puck en collega Ties hadden de zaak georganiseerd en werden maandag- en dinsdagochtend ondersteund door de lokale VVN vrijwilligers Ben, Nico en Rolf. En zoals gebruikelijk waren er ook weer moeders en vaders die controles uitvoerden op onder meer richting aangeven, goed links en rechts kijken. Een fantastische inzet van iedereen om de examens vlot te laten verlopen en de kinderen een goed gevoel te geven tijdens de examens.

Ben Westendorp, voorzitter van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Amstelveen: “Volgens mij ging het erg goed. Bijna zeshonderd kinderen hebben meegedaan. Sommigen waren een beetje nerveus, logisch, maar ze hebben allemaal heel serieus hun uiterste best gedaan, een groot compliment daarvoor. Een compliment ook voor de scholen en de leerkrachten die zich zo hebben ingezet, om de verkeersveiligheid van kinderen te vergroten. En niet te vergeten de prima organisatie door VVN. Wat wel weer opviel, is dat er eigenlijk zo weinig belangstelling is voor die verkeersexamens. Misschien moet VVN meer doen aan promotie en bekendmaking. Mogelijk trekt dat wat meer aandacht”, aldus Westendorp. 

Hij vervolgt: “Inderdaad, het lijkt mij prachtig er een echt feestelijke dag van te maken voor kinderen, niet alleen stress van het examen maar ook plezier van aanmoedigende toeschouwers. We gaan er zeker mee aan de slag.” Verder heeft Westendorp gemerkt dat de belangstelling van de gemeente voor de verkeersexamens tanende is: “Dit jaar was er geen enkele vertegenwoordiging van de zijde van de gemeente aanwezig, bijvoorbeeld bij de start van de examens. Jammer, ik begrijp dat een verkeersschouw op de Beneluxbaan maandagochtend voor de wethouder belangrijk was. Maar kinderen leren hun weg te vinden in het steeds drukker wordende verkeer, lijkt me eigenlijk minstens zo belangrijk.”

Eind van de week krijgen de scholen de uitslag binnen, een spannend moment voor de leerlingen, wel of niet geslaagd. “Hopelijk allemaal!”, besluit Westendorp.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie