Deelscooters kunnen zowel door de aanbieder als door gebruikers praktisch overal neergezet worden.
Deelscooters kunnen zowel door de aanbieder als door gebruikers praktisch overal neergezet worden. VVD Amstelveen

VVD wil meer regulering om overlast deelscooters tegen te gaan

9 februari 2022 om 13:09 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN VVD Amstelveen pleit voor meer regulering om overlast van deelscooters tegen te gaan. De partij stoort zich vooral aan zogenaamde deelscooterdroppings, waarbij een aanbieder soms meer dan tien scooters uit een kleine vrachtwagen laadt en op straat neerzet. De VVD heeft wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer en Vervoer) gevraagd te onderzoeken of er meer sturingsmiddelen ingezet kunnen worden om hinder die dit veroorzaakt tegen te gaan.

De VVD pleit voor het aanwijzen van geschikte locaties voor het plaatsen van deelscooters; ook voor grotere aantallen. De hinder die de deelscooterdroppings opleveren is de partij een doorn in het oog. “De scooters worden lukraak op de stoep gekwakt, de voetganger kan ze niet of met moeite passeren en het levert een rommelig straatbeeld op,” aldus VVD-raadslid Arjan Gerritsen.

De VVD is op zich voorstander van deelconcepten, waar de deelscooter ook onder valt. Hier wordt in Amstelveen goed gebruik gemaakt en de partij juicht dit toe. Tegelijkertijd bereiken de partij regelmatig klachten over de deelscooters. Die klachten richten zich hoofdzakelijk op de praktijk dat de deelscooters na gebruik overal en nergens worden neergezet. Daarnaast komen er ook steeds meer klachten over deelscooterdroppings. 

“De achilleshiel is dat er geen sturing is op het claimen van de openbare ruimte door aanbieders van deelscooters,” stelt Arjan Gerritsen. De deelscooters kunnen zowel door de aanbieder als door de gebruiker praktisch overal neergezet worden. De VVD heeft de wethouder gevraagd te onderzoeken of of hier regels voor kunnen komen zodat de overlast van de deelscooters zoveel mogelijk kan worden beperkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie