De bussluis komt ter hoogte van de Urbanuskerk in Bovenkerk
De bussluis komt ter hoogte van de Urbanuskerk in Bovenkerk Eddie de Blieck

Gemeente gaat in gesprek met bewoners over verkeersplannen Bovenkerk

9 maart 2021 om 12:23 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De gemeente is in gesprek met bewoners uit Bovenkerk over de gevolgen van de komende verkeersmaatregelen in hun wijk.  Om doorgaande verkeer uit Bovenkerk te weren wordt er ter hoogte van de Urbanuskerk een bussluis aangelegd. De bewoners van het ‘benedendijkse‘ woongebied vrezen dat dat tot een toename van verkeer in hun woonstraten zal leiden. Wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer) ontving vrijdag 5 maart een petitie van de bewoners waarin zij hun zorgen uitten over sluipverkeer. Hij zegde toe om samen met bewoners en belanghebbenden van Bovenkerk per direct te starten met de voorbereidingen om een plan uit te werken voor aanvullende verkeersmaatregelen in heel Bovenkerk. 

“We gaan met de bewoners om de tafel om een plan uit te werken. Als blijkt dat de bussluis bij de Urbanuskerk inderdaad zorgt voor onveilige verkeerssituaties als gevolg van te veel autoverkeer in dit deel van Bovenkerk, kunnen wij snel aanvullende maatregelen nemen,” aldus wethouder Ellermeijer.

De voorbereidingen van de aanvullende maatregelen lopen parallel met de voorbereidingen van de aanleg van de bussluis voor de Urbanuskerk. Concrete oplossingen voor effectieve aanvullende maatregelen kunnen zo versneld uitgevoerd worden mocht de bussluis tot belangrijke ongewenste effecten leiden in de verkeersbewegingen in Bovenkerk.

VERKEERSVEILIGER Het college van B en W besloot in januari na verkeersanalyses en een uitgebreid participatietraject om een bussluis ter hoogte van de Urbanuskerk aan te leggen om Bovenkerk verkeersveiliger te maken  De route langs de Urbanuskerk (Noorddammerlaan – Legmeerdijk) wordt nu door autoverkeer gebruikt als doorgaande route. Het is een smalle weg die ook door fietsers en bromfietsers wordt gebruikt en niet geschikt is als doorgaande ontsluitingsroute in de noord-zuidverbindingen in Amstelveen. Het drukke doorgaande verkeer langs deze route zorgt volgens de gemeente en aanwonenden van deze route voor een onveilige verkeerssituatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie