Kruispunt Gondel/Beneluxbaan
Kruispunt Gondel/Beneluxbaan Google Streetview

CDA vraagt om verbetering kruispunt Gondel/Beneluxbaan

1 september 2020 om 10:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De CDA-fractie in de gemeenteraad vraagt het college van B en W om verbetering van de verkeerssituatie bij de kruising Beneluxbaan/Gondel. De partij stelt de kwestie aan de orde naar aanleiding van recente aanrijdingen. Zo vond  op 19 augustus een ernstig ongeval plaats waarbij drie gewonden vielen. Enkele dagen later was het opnieuw raak. Het CDA vraagt om maatregelen om nog meer ongelukken in de toekomst te voorkomen.  

De christendemocraten wijzen erop dat bij het ontwerp van de Amstelveenlijn het verhogen van de veiligheid een van de belangrijke aandachtspunten was. Op drie kruisingen van de Beneluxbaan zijn de tramlijn en de doorgaande weg voor autoverkeer verdiept aangelegd. Bij het kruispunt Beneluxbaan met Gondel bleek dit niet noodzakelijk en is besloten niets te veranderen.

BELANGRIJKE ONTSLUITING ‘Dat terwijl het kruispunt een belangrijke ontsluiting is voor bewoners van de wijken Waardhuizen en Middenhoven richting de Beneluxbaan,”stelt het CDA. Het kruispunt staat volgens de partij bekend om de lange wachttijden bij het verkeerslicht; in het bijzonder voor verkeer vanaf Gondel richting Aalsmeer. ‘Ook is bekend dat er ter hoogte van Gondel door automobilisten hard gereden wordt.’

ONDERZOEKEN Het CDA vraagt het college of het de grote zorg van de partij deelt over de huidige verkeerssituatie op de kruising van de Beneluxbaan met Gondel. De partij wil ook weten of de verkeersveiligheid op dit punt in het verleden is onderzocht en zo ja wat de uitkomsten daarvan waren. Het CDA vraagt verder wat de reden is dat er bij de aanleg van de Amstelveenlijn niet gekozen is voor het verhogen van de verkeersveiligheid op deze kruising. Verder roept de partij B en W op om te onderzoeken wat de reden is waarom er hier zoveel ongevallen gebeuren. Als blijkt dat de verkeerssituatie verbeterd kan worden, vraagt CDA of het college bereid is om noodzakelijke maatregelen versneld uit te voeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie