Een fietser is betrokken geraakt bij een ongeval.
Een fietser is betrokken geraakt bij een ongeval. Eric van Lieshout

Aantal verkeersdoden op kruispunten afgelopen 3 jaar toegenomen

14 november 2019 om 12:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Het aantal verkeersdoden op kruispunten neemt toe, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Vorig jaar telde de politie in heel Nederland 172 dodelijke ongevallen. Een jaar eerder waren dat er nog 157. Kruispunten zijn sowieso gevaarlijk: in de afgelopen drie jaar raakten bij 16.000 ongelukken mensen gewond.

De onderzoeksredactie van RTL Nieuws maakte een uitgebreide analyse op basis van gegevens van politie en Rijkswaterstaat over ruim 250.000 ongelukken in de afgelopen 3 jaar. Meer dan 60.000 daarvan vonden plaats op kruispunten, 476 van die ongevallen bleken fataal.

KWETSBAAR Volgens RTL Nieuws gebeurt de meerderheid van de fatale ongevallen binnen de bebouwde kom, waar veel verschillende verkeersdeelnemers samen komen. Vooral kwetsbare weggebruikers zijn de klos. Zo waren bij meer dan de helft van de dodelijke ongevallen fietsers betrokken.

Benieuwd hoe het zit in Amstelveen? RTL Nieuws heeft een handig kaartje gemaakt, waarop alles te vinden is. De kaart vind je via deze website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie