D66-fractieleden voor het raadhuis: Tawros Aslanjan, Harmen van der Steenhoven, Driss Aarabi, Rolf Koning, Youssef Ben Idder, Maarten den Haan en Saloua Chaara.
D66-fractieleden voor het raadhuis: Tawros Aslanjan, Harmen van der Steenhoven, Driss Aarabi, Rolf Koning, Youssef Ben Idder, Maarten den Haan en Saloua Chaara. D66 Amstelveen

D66 zet op complimentendag Amstelveense schoolleiders in zonnetje

1 maart 2023 om 11:17 Politiek

AMSTELVEEN Het is vandaag (1 maart) Nationale Complimentendag. In dat kader staat D66 vandaag er extra bij stil hoe belangrijk schoolleiders zijn voor goed onderwijs in Amstelveen. Omdat het voorjaarsvakantie is, stuurde de Amstelveense fractie schoolleiders een videoboodschap, waarin zij haar waardering uitspreekt voor het werk van schoolleiders. 

In de videoboodschap laat de fractie weten schoolleiders te blijven ondersteunen en hen bij te staan. Bijvoorbeeld door werk te maken van een goed woon- en werkklimaat voor leraren in Amstelveen, door te helpen we met de werving en de begeleiding van zij-instromers in het onderwijs en door ervoor te zorgen dat schoolleiders goed betrokken worden bij de plannen en het beleid van de gemeente.

Schoolleiders zijn volgens D66 bepalend voor de kwaliteit van het Amstelveense onderwijs. ‘Zo dragen zij bij aan meer gelijke kansen, vervullen zij een wezenlijke rol om het onderwijs inclusiever te maken en zijn zij belangrijk bij het aanpakken van het lerarentekort.’

D66 wil daarom dat er meer aandacht is voor de schoolleiders in Amstelveen. De democraten willen ze meer ondersteunen bij het aanpakken van uitdagingen waar zij tegenaan lopen en hen meer zeggenschap geven over de jeugd- en onderwijsplannen van de gemeente. “Ik ken onze schoolleiders als zeer bevlogen, hardwerkende en kundige mensen die er – vaak achter de schermen- alles aan doen om het op hun school zo goed als mogelijk te regelen. Wij willen de schoolleiders laten weten dat zij worden gezien en wij hun inzet waarderen. Onze schoolleiders verdienen ons grootste respect.”  aldus gemeenteraadslid Saloua Chaara.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie