Afbeelding
Joris van Bennekom

Win kaarten voor Hollandsch Glorie in het Amsterdamse Bostheater

16 augustus 2021 om 09:30 Podiumkunsten

AMSTELVEEN De grote zomerproductie van het Amsterdamse Bostheater is terug. Deze zomer staat Toneelgroep Oostpool uit Arnhem in het Amsterdamse Bostheater met hun spectaculaire en humoristische voorstelling over de Nederlandse geschiedenis: Hollandsch Glorie, met onder anderen Thijs Römer in de hoofdrol. Hollandsch Glorie is exclusief samengesteld voor het podium in het bos en krijgt dus geen vervolg in het theater. De voorstelling is nog te zien tot en met 28 augustus. Het Amstelveens Nieuwsblad mag 2 x 2 kaarten weggeven voor een van de voorstellingen van 24 tot en met 28 augustus. 

Het leek Pieter (Thijs Römer) zo’n goed idee. Een nationaal historisch museumpark waar je in de vorm van een toneelstuk kunt zien hoe onze voorouders leefden. Entertaining én educatief: een magische mix! Zijn show in het Hollandsch Glorie park is al tien jaar lang een hit. Maar nu is het 2021 en is iedereen opeens kwaad. Pieter wist helemaal niet dat mensen boos konden zijn op de geschiedenis. Maar het lijkt alsof heel Nederland zich in al zijn verdeeldheid uitspreekt over uitgerekend zijn show. Samen met zijn club acteurs moet Pieter op zoek naar een nieuwe show over onze geschiedenis. Eentje die Nederland eindelijk echt kan verbinden. Met man en macht probeert Pieter zijn levenswerk in stand te houden, maar een botsing met de tijdgeest lijkt onvermijdelijk.

Hollandsch Glorie laat het publiek kijken naar het Nederland waarin we nu samenleven en overdenkt de wereld waar we vandaan komen. Een nieuwe, bijzonder actuele, humoristische en scherpe voorstelling waarmee een groep jonge acteurs het publiek opnieuw laat kennismaken met de magie van theater. Regisseur Charli Chung regisseert in co-regie met artistiek directeur Daria Bukvic met Hollandsch Glorie een nieuw geschreven tekst van schrijf- en regieduo Jan Hulst & Kasper Tarenskeen.

De voorstellingen zijn voor 12 jaar en ouder. Ze beginnen om 21.00 uur. Omdat er geen 1,5 meter afstand gehouden wordt, is wel een coronatoegangsbewijs verplicht.

Wie kans wil maken op de kaartjes kan tot en met 22 augustus mailen naar: amstelveensnieuwsblad@bdu.nl onder vermelding van ‘Winactie Bostheater’. De winnaars krijgen 23 augustus bericht. Voor meer informatie en kaartverkoop: bostheater.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie