Afbeelding
Greetje Mulder

Het Kleine Theater speelt jeugdvoorstelling ‘Robin Hood’ in Bostheater

Podiumkunsten

AMSTELVEEN Het Kleine Theater speelt van maandag 2 tot en met zaterdag 7 augustus opnieuw de jeugdtheatervoorstelling ‘Robin Hood’ in het Amsterdamse Bostheater. De voorstelling was daar vorig jaar zomer ook al te zien en was toen een groot succes. De toegangskaartjes waren toen in een mum van tijd uitverkocht. De komende voorstellingen beginnen dagelijks om 11.00 en 14.00 uur, duren 50 minuten en zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

Het bekende verhaal van Robin Hood wordt door Het Kleine Theater omgetoverd tot een verrassend theaterstuk vol acrobatische toeren, heroïsche muziek en veel humor. Een verhaal gaat over hebzucht versus vrijheid en over leven en lef.

ACTUEEL Robin Hood steelt van de rijken en geeft aan de armen. Het klassieke verhaal over de held die met pijl en boog hebzucht en ongelijkheid te lijf gaat, blijkt ook vandaag de dag best heel actueel te zijn. Ook in 2021 is het tijd voor actie om armoede te bestrijden en Robin en haar vrienden gaan de strijd aan in het bos. Ze worden geholpen door de stoere Marian, de dochter van de koning. Wat kunnen ze doen tegen hebzucht en ongelijkheid? Pakken ze weer hun pijlen en bogen op, of verzinnen ze een slimme list?

EIGENTIJDS KARAKTER Het Kleine Theater maakt voorstellingen, veelal gebaseerd op bestaande sprookjes. Het gezelschap blaast oude verhalen nieuw leven in door er een eigentijds karakter aan te geven waarbij humor en ontroering hand in hand gaan en fantasie de bestaande verhaallijn tart. ‘Robin Hood’ is een coproductie met het Amsterdamse Bostheater en is tot stand gekomen met steun van het Zadelhoff Cultuurfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Janivo Stichting, Triodos Foundation en donateurs via Voor de Kunst.

Kaartverkoop via: bostheater.nl/agenda/robin-hood/

Afbeelding
advertentie
advertentie