Afbeelding
Adobe Stock

Kies voor een Volendamse artiest op jouw evenement

19 januari 2023 om 14:43 Partnercontent

Organiseer je binnenkort een feest in de wijk, of voor het hele dorp? In dat geval komt er vaak veel op je af. Bij de organisatie van evenementen dient met tal van verschillende factoren rekening te worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een geschikte locatie, het regelen van een grote tent in het geval van een buitenlocatie, het organiseren van de catering tijdens het evenement en logischerwijs het boeken van artiesten. Populair zijn de Nederlandstalige artiesten uit Volendam en de omgeving daarvan. Het verzekert je van een gezellige avond! Jan Smit of Peter Beense boeken zijn voorbeelden van opties die je hierbij hebt. Wat is jouw favoriete artiest uit de regio Volendam?

Opbouw van de line-up voor het evenement

Bij het selecteren van artiesten is het verstandig te kiezen voor een zekere opbouw in de line-up van het evenement. Kies je bijvoorbeeld uitsluitend voor bekende Nederlandstalige artiesten van een bureau als Volendam Music? Combineer je de Nederlandstalige muziek met een DJ aan het eind van de avond? Om de kosten te drukken kun je ervoor kiezen te starten met een aantal lokale artiesten. Niet alleen brengen deze over het algemeen minder in rekening voor een optreden; ook biedt het evenement deze lokale artiesten de unieke mogelijkheid zichzelf te laten zien aan een groter publiek. Door de avond af te sluiten met één of twee bekendere Nederlandstalige artiesten, weet je zeker dat er voldoende mensen op het evenement af zullen komen. Wees op tijd met het boeken van deze bekende artiesten.

Start tijdig met de verkoop van tickets 

Je wilt de kosten voor de organisatie van het evenement het liefst zo snel mogelijk hebben terugverdiend. Het is om deze reden verstandig om al in een vroeg stadium te beginnen met de verkoop van tickets. Laat een website bouwen en bied de tickets vervolgens in verschillende batches aan. Start bijvoorbeeld met de early-birds, gevolgd door de vroege boekers en de reguliere tickets. Door de eerste twee batches met korting aan te bieden, verleid je gasten om hun tickets al in een vroeg stadium te kopen. Het is hierbij verstandig een maximum te stellen aan het aantal tickets wat als early-birds tickets verkocht wordt. De schaarste die je hiermee creëert maakt dat geïnteresseerden eerder over zullen gaan tot het kopen van een ticket.

Zorg voor de nodige lokale marketing

Probeer het evenement met een bekende Nederlandstalige artiest zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen van het lokale publiek. Werk samen met een mediapartner, die zorgt voor een advertentie in de lokale krant of op het lokale radiostation. Deel daarnaast flyers uit aan de rand van het voetbal- of bijvoorbeeld hockeyveld. Je wilt van dit evenement een groot succes maken!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie