Afbeelding
Foto: Pixabay

Op deze manieren kun je kosten besparen

2 december 2022 om 11:14 Partnercontent

Aangezien het leven tegenwoordig aardig duur aan het worden is, kan iedereen wel handige tips gebruiken om meer kosten te besparen. Als je het echt goed wilt aanpakken, stel je een bespaarplan op. Maar in sommige gevallen kan rekening houden met bepaalde zaken ook al voldoende zijn. Daarom worden hieronder een aantal tips op een rijtje gezet, zodat jij aan het einde van de maand een beetje extra geld overhoudt.

Uitjes

Als je aan besparen denkt, dan denk je waarschijnlijk het eerst aan het schrappen van uitjes zoals naar de bioscoop, lekker uit eten, of misschien wel naar een pretpark. Dit zijn vaak wat grotere uitgaven waar je snel veel geld mee bespaart als je ze afzegt. Maar helemaal niets leuks doen is ook niet goed. Stel daarom voor jezelf op welke activiteiten je echt belangrijk vindt en bijvoorbeeld ook goed zijn voor je mentale gezondheid. Zo kun je misschien van drie keer per maand uit eten naar één keer, of in plaats van een uitje naar de bioscoop, de film online huren en een thuisbios maken.

Abonnementen

Een kostenpost die mensen vaak vergeten zijn abonnementen. Denk aan de krant, sportschool, tijdschriften, streamingdiensten, maaltijddiensten, telefoon, ga zo maar door. Schrijf voor al dit soort dingen eens op wat je daar per maand voor vast bedrag aan betaalt. Misschien kun je een halfjaartje stoppen met het tijdschriftabonnement, of een goedkoper abonnement bij je krant zoeken. Of probeer eens een maand met wat minder MB te doen en zo een goedkoper telefoonabonnement af te sluiten.

Cadeaus en versiering

Zeker tijdens de feestdagen is het een dure periode door alle cadeautjes die je voor vrienden en familie koopt. Hierin kun je je creativiteit goed gebruiken. In plaats van een heel duur cadeau, zou je bijvoorbeeld een dierbaar fotoboek kunnen maken, of iets anders persoonlijks zoals een zelfgemaakt diner. Ook uitgaven op versiering tijdens de feestdagen kun je flink beperken door zelf aan de knutsel te gaan. Online staan bijvoorbeeld ontzettend veel leuke knutselwerkjes voor kerst. Ook gezellig om samen met vrienden en familie te doen.

Folders

Het loont ook om de folders van supermarkten in de gaten te houden, want daar heb je vaak het meest last van prijsstijgingen. Sla van houdbare dingen bijvoorbeeld wat meer in en koop alleen dingen in de aanbieding. Ook bij drogisterijen kan het best leuk zijn om de folders te bekijken.

Verzekering

Verzekeringen zijn maandelijkse vaste lasten die je niet graag van je rekening ziet worden afgeschreven. Iets waar je dus misschien niet zo snel aan denkt, is het aanpassen van je autoverzekering. Misschien betaal je bij je huidige verzekeraar wel te veel en ben je ergens anders goedkoper uit. Dan kan je een hoop euro’s schelen in de maand. Je kunt online heel makkelijk je autoverzekering berekenen en met verschillende verzekeraars vergelijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie